Bilete de tratament balnear pentru pensionarii nemțeni

0

Începând cu data de 22 octombrie 2019 pot pleca la tratament balnear, prin intermediul Casei  Județene de Pensii Neamț un număr de 178 persoane, în stațiunile cu care CNPP a încheiat contracte de prestări servicii cât și în stațiunile în care aceasta deține proprietăți ce oferă cazare și tratament balnear.

foto arhivă

Pentru această serie se asigură tratament balnear în una din următoarele stațiuni: Amara, Bălțătești, Covasna, Vatra Dornei, Herculane, Felix, Ef.Nord, Mangalia, Neptun,  Căciulata, Slănic Moldova, Tg.Ocna, Lacu Sărat,  Sovata, Buziaș, 1Mai – Oradea, Nicolina, Olănești și Sarata Monteoru.

Biletele sunt alocate prin aplicație informatică, beneficiarii fiind înștiințați telefonic despre repartizarea biletului de tratament. Lista cererilor aprobate poate fi verificată la sediile Casei Județene de Pensii Neamț din Piatra Neamț și Roman, cât și pe pagina de internet a instituției www.pensiineamt.ro/bilete de tratament.

Până la această dată Casa Județeană de Pensii Neamț a valorificat un număr de 2763 bilete de tratament balnear pentru anul 2019, fiind înregistrate 6225 cereri de  acordare a unui bilet de tratament balnear.

Reamintim că:

  • Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.
  • Pentru a se înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare a biletului însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului. Cererea de acordarea  se completează numai pe formularul aprobat (Anexa nr.1 la Ordinul nr.1069/12.03.2019), putând fi transmisă prin poştă, fax, e-mail sau se poate depune personal la casa teritorială de pensii, cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul.
  • Repartiţia biletelor de tratament balnear se face pe baza ordinii de ierarhizare a cererilor, în funcţie de opţiunile făcute de solicitant şi în ordinea menţionată în cerere. Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită biletul de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri, punctajul aferent fiecărei cereri fiind obţinut din însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă.
  • La momentul eliberării biletului de tratament solicitantul trebuie să prezinte: cartea de identitate, ultimul talon de plată a pensiei dar şi biletul de trimitere eliberat de medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casa de asigurări de sănătate (în copie, dar cu prezentarea originalului).

Casa Județeană de Pensii Neamț, Comunicare, Relaţii Publice, Informatică

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate