8 august, Ziua Internațională a Pisicilor

0

Astăzi, pisica, cel mai răspândit animal de companie din lume, este sărbătorită pe întregul mapamond! În 2002, ziua de 8 august a fost declarată Ziua Internațională a Pisicilor, la iniţiativa Fondului Internațional pentru Bunăstarea Animalelor și a altor grupuri pentru drepturile animalelor.

Pisicile viețuiesc împreună cu prietenii lor bipezi de mai bine de 9500 de ani, când se crede că a început procesul de domesticire a lor. În perioada Egiptului Antic acestea erau considerate zeități și divinizate de populația de atunci.

Pisicile sunt animale de companie destul de ușor de îngrijit, dar o eventuală dresare a lor, ca în cazul câinilor, este aproape imposibilă din cauza personalității lor independente. Cu toate acestea, afinitatea dintre pisici și oameni este universal recunoscută, iar asta explică și numărul crescut de astfel de animale de companie la nivel mondial.

Iată mai jos o galerie foto cu cele mai cunoscute și îndrăgite pisici de pe internet:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate