Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

9 Mai la Casa Culturii din Târgu Neamț [FOTO]

Joi, 9 mai, la Casa Culturii “Ion Creangă” din Târgu Neamț s-a desfăşurat loc manifestarea cultural- educativă „Eu și Europa”.

Organizată de Primăria orașului Târgu Neamț și Casa Culturii „Ion Creangă”, manifestarea a fost dedicată zilei de 9 Mai, zi cu triplă însemnătate istorică: Ziua Europei, Ziua Independenței României şi Ziua Victoriei.

Cristina Cosma-directorul Casei Culturii a deschis manifestarea, după care a fost intonat imnul Uniunii Europene, Odă bucuriei.

Cei aflaţi în sală, majoritatea tineri, au aflat mai multe despre Ziua Uniunii Europene de la  Bogdan Ichim Filip, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” (CNSM), îndrumat de prof. Loredana Bompa. „În ciuda criticilor apărute, comunitatea europeană rămâne o idee frumoasă, o speranță de pace și de cooperare. Rămâne un spațiu unde putem trăi împreună și diferiți uniți în diversitate”, a concluzionat elevul.

Despre importanța și însemnătatea zilei de 9 mai în contextul istoric al  României, despre Ziua Independenței şi sacrificiul înaintaşilor noştri le-a vorbit elevilor prof. Gigel Bîrliba de la CNSM. În tot acest timp, pe ecran a rulat primul film artistic din istoria României- un film mut cu imagini sugestive realizat în anul 1912.

Deşi micuţă, talentata Ştefania Cojocariu (clasa I) a demonstrat că în pieptul ei bateo inimă mare de român, interpretând melodiile „Acasă-i România” şi „Sus, români!”.

Manifestarea s-a încheiat cu momentele artistice oferite de elevele Elena Surugiu de la Liceul „Vasile Conta” şi Ana Maria Alucăi de la CSNM.

La mulţi ani, România modernă!

La mulţi ani, Europa!

Andreea Trăsnea
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *