Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 22 mai 2020
 • :
 • :

Pași pentru A8! Contract semnat pentru revizuirea studiului de fezabilitate aferent tronsonului Târgu Mureș-Târgu Neamț

Pas important pentru Autostrada A8: a fost semnat contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate aferent tronsonului Târgu Mureș – Târgu Neamț

Joi, 9 mai, la Iași a fost semnat contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate aferent segmentului de autostradă Târgu Neamț – Târgu Mureș

Contractul a fost adjudecat de compania Ingenieria Especializada Obra Civil SA (Spania) și are o valoare de 17,58 milioane lei.

Lungimea tronsonului de autostradă vizat este de 209 km, iar durata contractului este de 14 luni de la data semnării.

Semnarea contractului a avut loc în prezența lui Răzvan Cuc- ministru Transporturilor și a reprezentanților constructorului, a directorului general al CNAIR, Narcis Neaga, a directorului general regional al DRDP Iași, Ovidiu Mugurel Laicu, dar și a oficialităților ieșene.

Precizăm că anunțul de licitație pentru revizuirea studiului de fezabilitate al tronsonului Târgu Neamț- Târgu Mureș a fost publicat pe SICAP în luna februarie, valoarea estimată a contractului fiind de 29,912 milioane lei, fără TVA. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 3 martie 2019, iar cel pentru anunțarea câștigătorului – 15 mai. În perioada următoare, se va ridica pe SICAP și documentația pentru tronsonul Târgu Neamț – Iași, ce va fi realizat prin parteneriat public-privat.

După cum știți, mi-am asumat un termen – 15 mai, până la care vom finaliza procedura de licitație pentru revizuirea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț. Am solicitat CNAIR să urgenteze procedurile, astfel încât astăzi, 9 mai, am reușit să devansăm acest termen și să semnăm contractul, drept pentru care vreau să îl felicit pe dl director Narcis Neaga și întreaga echipă de la CNAIR pentru implicare (…)

Am înțeles foarte bine mesajul pe care cetățenii României l-au transmis, vizavi de lipsa infrastructurii mari. De aceea semnăm astăzi acest contract important pentru realizarea autostrăzii Marii Uniri”, a declarat la Iași ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. 

Recent, Guvernul României a aprobat și studiul de fundamentare al proiectului strategic de investiții în parteneriat public-privat „Autostrada Târgu Neamț – Iași”. Valoarea totală a investiției este estimată la 1,2 miliarde euro, iar perioada de proiectare și realizare a autostrăzii este preconizată să dureze 48 luni. Proiectul are în vedere realizarea a 68 km autostradă.

foto: DRDP Iași
3 comentarii la “Pași pentru A8! Contract semnat pentru revizuirea studiului de fezabilitate aferent tronsonului Târgu Mureș-Târgu Neamț

 1. RUTIERISTUL grabit

  toata documentatia tehnica economica de executie a fost facuta de cea mai serioasa firma de constructii de autostrazi din lume in anii2002…2005.
  adica BECSTEL.
  ma refer la aceasta firma renumita pentru calitatea lucrarilor ..pret.. executie si respectarea termenelor.
  cei care sau opus fugarindu.i pe americani au fost …capitalistii autohtoni.
  MOTIVELE…..NU sau facut exproprieri dupa bunul lor plac.
  ACUM CU banii care sau dat si se vor da pentru refacerea acesto ASA zise studii de fezabilitate…SE PUTEA REALIZA tronsonul tg.frumos iasi.
  DAR E FOARTE MULT PINA DEPARTE.

  Raspunde
 2. George

  Gargară curată. Se va termina odată cu alegerile europarlamentare. Nu cred minciunile ciumei roșii.

  Raspunde
 3. Dijkstra

  E a 4-a sau a 5-a oară când se face un studiu de fezabilitate pentru A8. Cine îi mai crede pe idioții ăștia.. fapte nu vorbe!

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *