Începe vaccinarea anti-Covid și la Spitalul din Târgu-Neamț [DETALII]

0

Luni, 4 ianuarie 2021, va fi prima zi de vaccinare anti-Covid la Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” din Târgu-Neamț. Unitatea spitalicească a primit avizul DSP pentru organizarea punctului de vaccinare pentru cadrele medicale.

Conform ordonanței, am organizat în cadrul Spitalului Orășenesc un punct de vaccinare al personalului medical. Astăzi (30 decembrie- n.r.) DSP a venit să îl avizeze. De pe 4 ianuarie, începe vaccinarea personalului medical din cadrul spitalului și din cadrul centrelor medicale din zona arondată Târgu-Neamț”, a declarat pentru ZiarTarguNeamț.RO managerul spitalului, dr. Alexandru Pătrașcu.

În etapa 1 de vaccinare, sunt incluse persoanele care își desfășoară activitatea în domeniile sănătății și social, fie că este vorba despre sistemul public sau de cel privat. Acestea se pot programa pentru imunizare pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/

„Este o platformă națională în care unitățile medicale înscriu online angajații pentru vaccinare și noi vedem în timp real programările”, a precizat dr. Pătrașcu.

Până în prezent, 115 din cei 500 de angajați ai Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu-Neamț s-au înscris pentru vaccinare anti-Covid, potrivit sursei citate.

Întrebat dacă și el dorește să fie vaccinat anti-coronavirus, managerul unității spitalicești de sub Cetate, dr. Alexandru Pătrașcu a răspuns: „Eu sunt primul pe listă!„.

Etapa a doua de vaccinare include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. A treia etapă include populația generală.

Cei care doresc să afle mai multe informații despre vaccinul anti-Covid au la dispoziție prospectul în limba română pe site-ul Agenției Europene a Medicamentului: https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_ro.pdf.

Campania de vaccinare în România a început pe 27 decembrie la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ din Bucuresti. Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel- asistent medical generalist, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a.c., a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate