O singură școală din Târgu-Neamț își așteaptă elevii în bănci, de luni. Celelalte… online/ ATENȚIE! SITUAȚIA SE POATE MODIFICA

0

Luni, 8 noiembrie, reîncepe activitatea școlară după vacanța forțată. Doar că unii elevil din zona Târgu-Neamț rămân tot acasă… în online.

Asta, după ce autoritățile centrale au condiționat redeschiderea cu prezență fizică a școlilor și de rata de vaccinare a angajaților din fiecare școală în parte.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 5 noiembrie, Hotărârea nr.99, potrivit căreia:

Art.1 – Se propune ca, pentru adaptarea modalității de desfășurare a cursurilor din cadrul unităților de învățământ la contextul epidemiologic actual, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.11.2021 aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii:

a) desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat;
b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60 % din personal este vaccinat;
c) desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unitățile de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.
Art.2 – Măsurile prevăzute la art. 1 produc efecte doar în situația aprobării lor prin Ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.
Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora
„.

Potrivit documentului privind ponderea personalului vaccinat din unitățile de învățământ din județul Neamț, listă publicată ieri, 4 noiembrie pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Neamț, Școala Domnească (nr.2) este singura unitate de învățământ din orașul Târgu-Neamț cu peste 60% dintre personal vaccinat împotriva Covid-19 (62,79%). Așadar, elevii Școlii Domnești ar urma să revină fizic luni, 8 noiembrie, la ore.

Celelalte unități de învățământ din Târgu-Neamț nu au atins (încă) pragul de vaccinare impus, potrivit documentului de ieri, 4 noiembrie:

  • Colegiul Național „Ștefan cel Mare Târgu-Neamț”: 55,74%
  • Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu-Neamț: 59,40%
  • Liceul „Vasile Conta” Târgu-Neamț: 46,55%
  • Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Humulești: 58,33%
  • Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Neamț: 27%.

E posibil ca și alte unități de învățământ din Târgu-Neamț să își primească elevii în bănci de luni, 8 noiembrie. Liceul „Vasile Conta”, de exemplu, reia acțivitatea față în față, potrivit directoarei Karina Cojocariu.

Vestea bună pentru copiii care vor rămâne oricum să învețe în sistem online e că pot frecventa Clubul Sportiv Școlar, din Târgu-Neamț, unde ponderea personalului didactic vaccinat este de 80%.

Clubul Copiilor din Târgu-Neamț avea doar 54,55% din personalul didactic vaccinat, potrivit situației comunicată ieri, 4 noiembrie, de ISJ Neamț.

Dacă sunt probleme cu personalul (profesori în carantină sau infectați, de exemplu) ori de infrastructură, școala respectivă ar putea să rămână online chiar daca are o rată de vaccinare de peste 60%, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta îi îndeamnă pe părinți să își exprime punctul de vedere în cadrul consiliilor de administrație pentru reluarea cursurilor online sau în format fizic.

Rata de vaccinare va fi disponibilă pe site-ul fiecărei unități de învățământ sau pe site-ul ISJ Neamț. Se va actualiza săptămânal, vineri fiind ziua de referință.

Lista publicată ieri, cu ratele de vaccinare a personalului din toate școlile și grădinițele din județul Neamț, poate fi consultată aici:

NT_ponderea-de-persoane-vaccinate-din-unitatile-de-invatamant-cu-pj

ATENȚIE: PROCENTELE S-AR PUTEA MODIFICA PÂNĂ LUNI, SITUAȚIA ÎNCĂ NU ESTE DEFINITIVATĂ LA NIVELUL ȘCOLILOR. URMĂRIȚI SITE-URILE ȘCOLILOR SAU AL ISJ Neamț!

ACTUALIZARE ORA 18.00:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate