[DOCUMENT/ NEAMȚ] Cine merge la școală și cine rămâne acasă pentru ore online, de luni:

0

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca, pentru adaptarea modalității de desfășurare a cursurilor din cadrul unităților de învățământ la contextul epidemiologic actual, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.11.2021 privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii:

a)desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat;
b)desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60 % din personal este vaccinat;
c) desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unităților de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.

Această măsură nu vizează și after-school-urile, întrucât Ministerul Educației nu reglementează activitatea acestora. Regula se aplică atât unităților de învățământ de stat cât și private, exceptând școlile speciale.

În continuare, școlile au posibilitatea să facă cerere la inspectorat pentru a învăța online dacă așa se dorește.

Rămân în vigoare criteriile din ordinul comun de până acum pentru trecerea în online:

– clasa sau grupa se închide 14 zile la apariția unui caz de Covid
– școala se închide integral 14 zile dacă jumătate din clase au activitatea fizică suspendată din cauza cazurilor de infectare.

Începând de astăzi, rata de vaccinare la nivelul fiecărei unități de învățământ va fi afișată pe site-ul fiecărui Inspectorat Școlar. Rata de vaccinare se afișează în fiecare zi de vineri și în baza acesteia se poate decide trecerea la prezență fizică, dacă rata ajunge să depășească pragul de 60 la sută.

În situația în care dincolo de rata de vaccinare există probleme la nivel de resurse umane, sunt profesori infectați carantinați, sau există probleme de infrastructură, va exista în continuare ca la nivel școlar să se depună o cerere pe baza ordinului de ministru 5338 pentru ca școala să rămână online chiar dacă are rata de vaccinare de peste 60 la sută. Rata de vaccinare de peste 60 la sută, conform raportărilor de la finalul săptămânii trecute, exista în 54 la sută din școlile și grădinițele din România, învățământ de stat și învățământ privat. Acest prag va fi actualizat de acum încolo săptămânal, ziua de vineri fiind considerat o zi de referință. În momentul în care va depăși 60 la sută, acea școală sau grădiniță poate trece la învățământ cu prezență fizică.”, a transmis Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Mai multe detalii pe edupedu.ro.

Mai jos vă prezentăm documentul oficial privind variantele în care încep activitatea luni, 8 noiembrie, școlile și grădințele în Neamț:

Numarul-si-ponderea-de-persoane-vaccinate-din-unitatile-de-invatamant-din-judetul-Neamt-05.11

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate