Mănăstirea Neamț, pregătită pentru hramul Înălțarea Domnului

0

Mii de credincioși din întreaga țară își îndreaptă pașii spre Mănăstirea Neamț, loc de pelerinaj în această perioadă, cu prilejul sărbătoririi hramului Înălțarea Domnului.

Programul liturgic a debutat astăzi, la ora 18.00, cu slujba Privegherii. Mâine, 25 mai, de la ora 8.30 va fi oficiată slujba Aghesmei mici, în aghiazmatarul din fața mănăstirii.

Cuvântul de învaţătură în cadrul acestei slujbe, ierarhii, preoţii şi credincioşii prezenţi vor merge apoi în procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului până în curtea Mănăstirii Neamţ, unde, pe un podium frumos împodobit, va fi oficiată Sfânta Liturghie. La fel cum s-a întâmplat și în ultimii ani, ceremonialul religios din ziua hramului Mănăstirii Neamț va fi oficiat de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

De Înălțarea Domnului, la Mănăstirea Neamț sunt pomeniți toţi ctitorii așezământului de cult, cât şi eroii care s-au jertfit de-a lungul anilor pentru apărarea ţării.

Credincioșii care au ajuns sau vor ajunge mâine la sfânta mănăstire vor putea să se roage și să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului –  considerată cea mai veche și mai frumoasă icoană din România- și la moaștele Sfântului Paisie Velicicovschi și ale Sfântului Necunoscut, la capul Sfântului Sfântului Simeon din Muntele minunat (Antiohia Siriei), care a fost dăruit de Ştefan cel Mare în anul 1463.

Pe toată perioada evenimentului religios, polițiștii și jandarmii vor asigura un climat de ordine și siguranță.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate