O nemţeancă, desemnată Miss Badante 2018 la Roma

0

O femeie originară din Târgu Neamţ a fost desemnată cea mai frumoasă româncă care lucrează în domeniul asistenţei bătrânilor în Italia.

Este vorba despre Anişoara Avăcăriţei, în vârstă de 41 de ani. Ea a câştigat finala Concursului Miss Badante & Colf 2018.

La competiţia desfăşurată duminică, 4 martie, la Roma, au participat 25 de românce “badante”, cu vârste cuprinse între 38  şi 70 de ani.

După ce s-au prezentat, acestea au susţinut proba de dans şi cea de eleganţă. Juriul, format din Elena Postelnicu (Radio România Actualităţi, preşedinte), Rodica Ciobotaru (Emigrantul), Miruna Cajvaneanu (blog „Matrioske” Huffington Post), Jaime Trujilo (Comitato Roma Capitale) şi av. Giancarlo Germani, a decis că târgunemţeanca  Anişoara Avăcăriţei merită titlul de Miss Badante 2018. Pe locul II s-a clasat Florentina Hoitan (51 de ani, originară din Prahova), urmată de Pătraşcu pe locul III (47 ani, originară din Bacău, de 19 ani în Italia).

foto: italiastiri.com

Am hotărât să particip la Concurs după ce am văzut un anunţ pe Facebook. Nu mă gândeam că o să câştig. AM vrut doar să mă simt bine, să rup puţin monotonia”, a declarat nemţeanca pentru „Din Italia”, după primirea coroniţei.

Premiul îl dedică celor doi copii ai ei, care studiază în România. Când vorbeşte de ei, o fată şi un băiat, emoţia i se citeşte pe faţă. În România a fost angajată în comerţ, iar de când e în Italia a lucrat pentru două familii, în 11 ani de zile. „Pentru unii e greu, dar pentru mine e mai puţin greu, pentru că mă ataşez de bătrâni. Îţi trebuie răbdare şi dragoste să poţi face această meserie!„, scrie italiaştiri.com.

Câştigătoarea premiului I a primit cadou o vacanţă pe insula Ventotene.

Dar, spunem noi, premiul cel mai valoros este respectul comunităţii şi al familiei.

Recunoştinţă pentru sacrificiile făcute.

Şi aplauzele noastre virtuale, Anişoara Avăcăriţei din Târgu Neamţ, pentru că ai demonstrat că frumuseţea, stilul şi eleganţa nu sunt antonimele cuvântului >badante<!

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate