Despre gratitudine: Oameni de Poveste din Târgu Neamţ

0

Deseori rămân sub anonimat și rareori acceptă să își facă cunoscute faptele bune. Vorbim despre Oamenii de poveste din zona Târgu Neamț, persoane cărora poate nu le observăm eforturile şi implicarea necondiţionată, din cauza grijilor de zi cu zi.

Ei bine, seara de sâmbătă, 3 martie, lor le-a fost dedicată.

Sute de locuitori ai Cetăţii s-au adunat la Casa Culturii pentru a-şi manifesta recunoştinţa şi a mulţumi nominalizaţilor celei de-a doua ediţii a evenimentului „Oameni de Poveste”. Printre ei, s-au numărat şi autorităţile locale în frunte cu primarul Daniel Harpa, ministrul Economiei- Dănuţ Andruşcă, preacuvioşi părinţi, inclusiv protopopul de Târgu Neamţ, Nicolae Axentioi şi stareţul Mănăstirii Neamţ ş.a.

Anul acesta, nominalizaţi pentru titlul de „Om de poveste” au fost dr. Mihaela Antohi, Maria Talpalariu de la Asociaţia Căsuţa cu Miracole, Gheorghe Simon– poetul de la Agapia, Agripina Munteanu– iniţiatoarea unui minunat serviciu de ajutor social şi Mihaela Gheorghiţă Pravicencu, artist plastic.

Premierea acestor persoane din comunitate care fac cinste locurilor și oamenilor a fost făcută de Elena Preda şi primarul Daniel Harpa.

,,Oameni de poveste”- un proiect născut ca un vis în Fundaţia Culturală „Ion Creangă”- se numără printre evenimentele care merită să aibă continuitate la Târgu Neamţ, pentru frumoasa poveste a solidarității pe care târgunemţeni cu suflet mare o scriu zi de zi.

Evenimentul a fost una dintre manifestările din cadrul Zilelor „Ion Creangă”, organizate de Primăria și Consiliul Local al orașului, Consiliul Județean Neamt, Fundația Culturală „Ion Creangă” Târgu Neamț şi Complexul Muzeal Județean Neamț .

Andreea Trăsnea

Vezi şi:

Oameni de poveste, Trofeul „Ion Creangă” 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate