Activități cu ocazia celei de a XXII-a aniversări de la înființarea liceului „Vasile Conta” Târgu-Neamț

0

Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, va avea loc la Liceul „Vasile Conta” Târgu-Neamț, cea de a VII-a ediție a Simpozionului regional „Ars Oeconomica”, dar și lansarea primului număr al seriei Istorie a Analelor Liceului „Vasile Conta” Târgu-Neamț.

Activitățile sunt organizate cu ocazia celei de a XXII-a aniversări de la înființarea liceului. Proiect educativ înscris în CAERI 2019, la poziția 1680/2019, Simpozionul Regional „ARS OECONOMICA” (manifestare premiată în anul 2015 de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice la categoria Științific din cadrul competiției „O activitate de succes în săptămâna Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun”aflat deja la cea de-a VII-a ediție, vizează două direcții de acțiune:

PATRIMONIUL ECONOMIC care își propune să promoveze lucrări științifice care să valorifice experiențele școlare în domeniul educației tehnologice actuale cu secțiunile: Teorii  ale  științelor  economice  la  începutul  mileniului al treilea, Descoperă științele economice-concurs pe subsecțiunile: Concursul interdisciplinar „Economia contează”, Concursul „Eticheta te reprezintă”, Târgul firmelor de exercițiu și Inovație și creativitate pedagogică. Responsabilii acestei secțiuni sunt profesorii: Frigare Iulia, Pintilie Radu-Mihail și Roman Romeo, Atudosiei Iuliana, Bălan Simona, Timofte Lorena, Ioniche Anișoara, Cristea Daniela, Grosu Cristina și Bălțătescu Marinela și

PATRIMONIUL CULTURAL cu secțiunile: Ars litterae, Ars dramatica, Ars   photographica și Ars ludica, adresate elevilor și cadrelor didactice, sub coordonarea profesorilor: Filip Oana, Stoica Oana-Alexandra, Fărmuș Ioan, Cojocariu Karina, Stafie Elena-Raluca, Ilica Lăcrămioara, Târdea Dan, Maftei Alina, Mosor Elena și Afloarei Cristina.

Al doilea moment dedicat sărbătoririi a 22 de ani de la înființarea Liceului „Vasile Conta” din Târgu Neamț a fost reprezentat de o lansarea de carte, primul număr al seriei ISTORIE a Analelor Liceului „Vasile Conta” Târgu-Neamț, sub redacția prof. drd. Emanuel Bălan, director adjunct al liceului, revistă de istorie academică, indexată în bazele de date internaționale Academiaedu și CEEOL.

Putem spune că proiectul inițiat de Liceul „Vasile Conta” este unul dintre cele mai complexe manifestări cu și pentru elevi, punctul său forte putând fi considerat faptul că încurajează schimbul de idei, creativitatea, spiritul antreprenorial și rigurozitatea științifică – toate înglobate într-o manifestare anuală cu formă și fond.

Comunicat de presă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate