A doua editie a Festivalului de Poveste

0

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural – Neamt a cuprins in calendarul activitatilor anuale si cateva evenimente culturale oraganizate in orasul de sub cetate. Vineri, 31 mai 3013 a avut loc la Colegiul Tehnic „Ion Creanga” editia a II-a a Festivalului de Poveste, sub indrumarea presedintelui ANTREC, Misu Chircu, si cu prezenta membrilor Uniunii Scriitorilor Nemteni, Cristian Livescu si Serban Tomsa, carora li s-a alaturat parintele arhimandrit Mihail Daniliuc de la Manastirea Vovidenia.
Coordonati de prof. Adina Timofte, elevii si profesorii de limba si literatura romana de la Colegiul Tehnic „Ion Creaga” si de la Liceul Tehnologic „Vasile Conta” au participat la concursul de Creatie literara si au obtinut premii frumoase din partea ANTREC. Programul a debutat cu interventiile invitatilor care au sustinut alocutiuni despre viata si contextul cultural al operei lui Ion Creanga si cu interpretarile dramatice ale elevilor trupelor de teatru „Smaraditele” de la Liceul Teologic Ortodox „Cuvioasa Parascheva”, Manastirea Agapia, „Juministii” de la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi”, Manastirea Neamt si „Lada de zestre” de la Colegiul Tehnic „Ion Creanga”, Tirgu Neamt.


Reporter: Ciprian Sangeap, Operator imagine, Editor montaj: Dacian Anitei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate