A fost avizat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Târgu-Neamț [galerie foto]

0

SVSU Târgu-Neamț a atins criteriile de performanță necesare funcționării

Joi, 7 octombrie, a avut loc avizarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Târgu-Neamț.

„La nivelul fiecărei localități, avem constituit un Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență. Din anul 2019, prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, au apărut noi criterii de performanță în ceea ce privește organizarea si dotarea acestor servicii voluntare.

Iată că astăzi ne aflăm în orașul Târgu-Neamț unde, cu sprijinul autorității locale, acest serviciu voluntar pentru situații de urgență a reușit să îndeplinească toate criteriile de performanță, fapt care va conduce la emiterea avizelor de înființare, respectiv sector de competență al SVSU Târgu-Neamț„, a declarat, pentru ZiarTarguNeamt.RO, colonelul Bogdan Jinga, șeful Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților.

Avizarea SVSU Târgu-Neamț s-a făcut în prezența mai multor oficialități- primarul orașului Târgu-Neamț, Daniel Harpa, viceprimarul Vasile Apopei, cpt. Ionuț Mitrea de la ISU Neamț, Betanu Luigi Radu – inspector Protectie Civilă Târgu- Neamț, Florin Tofan-șeful Poliției Locale și alții.

SVSU este asigurat din punct de vedere financiar de la bugetul local. Sub Cetate, este format din 26 de membri, dintre care trei angajați și 23 de voluntari, În prezent, șeful SVSU Târgu-Neamț este insp. Daniel Cucoș.

Foarte important de precizat: practic, acest serviciu este compus din minim un angajat al primăriei (șeful serviciului- n.red.) și toți ceilalți membri sunt cetățeni din comunitate care, într-o situație de urgență, intervin alături de serviciile profesioniste. De cele mai ori, fac o primă intervenție și reușesc să localizeze un incendiu sau să diminueze efectele unei situații de urgență”, a specificat col. Bogdan Jinga de la ISU Neamt.

Structura organizatorică generală a unui serviciu voluntar se compune din: comandă, compartiment pentru prevenire, una sau mai multe formații de intervenție, compartiment atelier propriu de întreținere/reparații si dispecerat.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate