Activităţi muzeale la Târgu Neamţ (aprilie 2016)

0

logo

Dincolo de activitatea de primire şi îndrumare a vizitatorilor, la unităţile din cadrul Complexului Muzeal Judeţean Neamţ aflate pe raza oraşului Târgu Neamţ s-au desfăşurat şi acţiuni culturale şi educative. Astfel, la Muzeul de Istorie şi Etnografie Târgu Neamţ s-a desfăşurat, în perioada 11-15 aprilie, un atelier de arheologie experimentală, la care au participat elevi de la şcolile din oraş. Principalul scop al acestui atelier a fost acela de a familiariza elevii cu vechile tehnici de confecţionare a obiectelor preistorice, pentru a înţelege mai bine modul de viaţă al vechilor comunităţi umane. Un alt obiectiv a fost acela de a atrage atenţia elevilor şi a cadrelor didactice asupra importanţei muzeului, ca spaţiu educaţional.
În ,,săptămâna altfel”, fluxul de vizitatori a fost mai crescut, dar, cu toate acestea, au fost organizate şi activităţi culturale. Pe 22 aprilie, când s-au împlinit 166 de ani de la naşterea poetei Veronica Micle, la Casa Memorială din Târgu Neamţ s-a organizat evenimentul intitulat ,,Femei celebre în literatura română”. Tot în aceeaşi zi, dar la Muzeul de Istorie şi Etnografie Târgu Neamţ, s-a desfăşurat o şezătoare literară, la care au participat elevi de la Clubul Copiilor din Târgu Neamţ.
Scopul acţiunilor amintite este acela de a semnala opiniei publice faptul că muzeele sunt obiective care vin în întâmpinarea celor interesaţi, dar, în acelaşi timp caută să atragă noi vizitatori, pentru a obţine un feed-back cât mai corect asupra activităţii desfăşurate de specialiştii în domeniu.

Dr. Diaconu Vasile

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate