12 suflete într-o casă care stă să cadă pe ei

6

În cătunul Rugina din comuna Răucești, județul Neamț, 12 suflete își duc traiul într-o casă care stă să cadă pe ei.vasilica rugina

Printre ei se numără și Vasilica. La cei 34 de ani, este mama a patru copii pe care îi îngrijește cum poate mai bine, dar își întreține și părinții, care nu mai pot munci ca-n vremurile tinereții. Bărbatul i-a plecat, fără să privească în urmă spre cei patru micuți. Vasilica e harnică, lucrează cu ziua pe unde apucă, însă banii sunt insuficienți pentru a le oferi tot ce e mai bun micuților ei. Visează să aibă curent electric și-un acoperiș deasupra capului prin care… să nu plouă. Asta e cea mai mare dorință a ei, astfel încât cei patru copilași să crească frumos și sănătoși, să doarmă pe un pat moale, să nu mai învețe la lumina lumânării și să-și depășească condiția actuală când vor crește mari.

Operator imagine/ Editor montaj: Dacian Aniței

Vom reveni asupra cazului, pentru a afla întreaga poveste.

6 Comentarii
 1. Trofin Vasile spune

  Mai lasati-o cu 12 suflete ca-ci mai e un pic si sunt 13 (anu si carlanu)!!!!

  1. Dani spune

   Niște informații despre aceasta familie aș vrea, nume și în ce sat locuiesc?

 2. Lucian Dominte spune

  Ea este Vasilica. Desi nu a fost niciodată căsătorită, are patru copii. Niciunul dintre cei 4 nu are același tată cu ăilalți. Defapt niciunul dintre ei nu are tată în certificatul de naștere. Locuieste împreună cu copiii, părinții și frații ei. Mama ei, Constanţa, e roșie și umflată la faţă de la muncă. E sticlistă. Nu o ajută deloc Primăria Răucești. Pentru că ea, împreună cu familia ei de paraziți, locuiesc de douăzeci de ani fără forme legale în Răucești. Oficial, au domiciliul la Păstraveni. Frații Vasilicăi sunt absolvenți de penitenciare. Ba unii încă mai studiază în penitenciare. Vasilica e fata harnică și muncitoare. Merge adesea, mai pe înserat, la muncă împreună cu două trei prietene ale ei prin satele învecinate. Problema e ca una din colegele ei de muncă e minoră iar părinţii nu sunt de acord cu preocupările lor nocturne și alertează poliția. În zilele în care încasează banii pe alocație+ajutor social, Vasilica e prezentă la Club Roxy până spre dimineață. Casa în care locuiesc nu prea are geamuri pentru ca alea se sparg. Și uneori Vasilica mai se distrează aruncând cu diverse obiecte după fraţii ei cu studii superioare. Le-ar prinde bine un ajutor constând în materiale de construcții pe care să le vândă sau sa le schimbe cu rachiu. Vasilica e supărată că vecinii îi pozează casa, merg cu cerșitul (tocana) prin tară pacalind lumea ca e casa lor, își construiesc vile și Vasilicăi nu-i dau nimic. Drepturi de autor ca doar nu-i ușor să ţii așa casă.

  Eu sunt de părere că ce-a mai bună soluție ar fi ca Vasilica să fie decăzută din drepturile părintești, să-i fie luați copiii, să fie castrată și alungată în Siberia. Sau în junglă că acolo s-ar descurca mai bine. Cu tot cu fraţii ei.

 3. Eugen Sava spune

  Aveti perfecta dreptate domnule Lucian Dominte isi merita soarta sunt niste hoti, mamei mele i-au furat pasarile din curte de 2 ori nu merita ajutati.

  1. Cristina Si Ciprian Stan spune

   SI TOTUSI , CAND VEZI ARTICOLUL, TI SE FACE MILA… mai ca as fi vrut sa caut cate ceva si sa le duc… am zis ca sunt niste copii amarati, m-a durut sufletul de ei… dar cine cunoaste situatia mai indeaproape, probabil ca stie ce spune!

 4. julia spune

  Si voi cate clase aveti vb.fara suflet ,sunt finte umane daca suntem toti perfecti ce s-ar intampla in lumea asta……….inainte dea vb.punetiva in locul lor.Copiii nu au vina .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate