ADEVĂRUL: Cât au costat, de fapt, plasele contra țânțarilor la CSEI Târgu-Neamț

0

În luna iunie 2023, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Neamț a făcut o achiziție directă pe SEAP de la ofertantul S.C. SERV CONTAB S.R.L. pentru montarea unor plase contra țânțarilor în clădirea instituției școlare. Achiziția directă e disponibilă la acest link – click.

După cum se poate vedea în pagina achiziției directe, suma estimată pe SEAP este, într-adevăr, foarte mare, mai exact de 6.3 milioane de lei. Vom explica mai jos de ce aceasta nu este suma reală, facturată către prestator.

În fapt, suma reală pentru prestarea serviciilor de reparații plase contra insecte la ferestrele clădirii CSEI Târgu Neamț este de doar 6.385 de lei. Acest lucru reiese din documentele publicate de vicepreședintele CJ Neamț, Adrian Păduraru, care arată că suma totală facturată pentru lucrările care s-au efectuat este de 6.385 de lei, NU de 6.385.000 lei, așa cum greșit apare în SEAP.

Explicația pentru acest lucru este aceea că un angajat a introdus datele greșit în SEAP și în mod automat și eronat suma s-a înmulțit cu 1000. În realitate, nu s-au cheltuit 6.3 milioane de lei din bani publici. Suma totală pentru plasele de țânțari la CSEI Târgu Neamț a fost de 6.385 lei, care este un preț rezonabil, având în vedere numărul acestora, manopera și materialele necesare.

Am observat în spațiul public o informație eronată legată de un contract încheiat anul trecut între Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Târgu Neamț și o firmă privată pentru repararea și înlocuirea plaselor contra insectelor de la geamuri.

Valoarea totală a contractului, care s-a executat anul trecut, a fost recepționat și s-a achitat integral, a fost de 6.385 lei.

Informația apărută în spațiul public că acest contract ar fi fost de 6,3 milioane lei este una eronată, datorată unei greșeli materiale.

Persoana care a introdus electronic datele achiziției a trecut suma totală greșit la rubrica de bucăți, iar sistemul a efectuat automat înmulțirea. Deci, este vorba doar de o greșeală de completare a unui formular și nu de cheltuieli aberante.

Mai mult, este vorba și de multă propagandă, căci suntem în plină campanie electorală. Dacă cineva dorea să știe adevărul înainte de a informa locuitorii din Neamț, ne putea contacta să ne întrebe ce se întâmplă cu acea sumă uriașă, și am fi verificat și explicat, dar nu s-a întâmplat așa.

a declarat Adrian Păduraru, vicepreședinte CJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate