Adrian ANTOCHI redevine PRIMARUL comunei GHINDĂOANI. Instanța a decis: nu mai are nicio condamnare

0

Miercuri, 11 ianuarie a.c., Adrian Antochi (PSD) și-a reluat oficial funcția de primar al comunei Ghindăoani Neamț.

Asta, după ce actul de anulare a mandatului său de primar (ordin semnat în 17 iulie 2021 de ex-prefectul George Lazăr) a fost… anulat în instanță.

Este adevărat, sunt din nou primarul comunei Ghindăoani. Am avut încredere în legi, în sistemul de justiție și, cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit să anulez răul făcut și să îmi reiau activitatea ca primar.

foto/ Adrian Antochi, primarul comunei Ghindăoani

Mulțumesc cetățenilor comunei Ghindăoani, care m-au susținut și care cred în mine. Ei m-au ales în această funcție în octombrie 2020 și trebuie să continuăm, să muncim, ca să dezvoltăm comuna și să le facem traiul mai bun, așa cum am promis. Le reamintesc că ușa mea va fi mereu deschisă pentru ei, în cazul în care au nevoie, a declarat pentru ZiarTarguNeamț.RO Adrian Antochi- primarul comunei Ghindăoani.

Amintim că Adrian Antochi fusese condamnat de o instanță în iulie 2021. Nu trecuse nici măcar un an de când cetățenii l-au ales să conducă localitatea nemțeană. Nu s-au organizat alte alegeri locale, în acest timp viceprimarul exercitând și atribuțiile de primar.

Ulterior, s-a constatat neconstituționalitatea infracțiunii privind traficul de țigări și fapta i-a fost dezincriminată.

În noiembrie 2022, judecătorii au dispus „încetarea executării pedepselor principale, complementare și accesorii”, așa cum se prevede în dispozițiile art. 595 alin. 1 Cod de procedură penală și s-au constatat încetate orice consecințe penale care decurg din Sentința penală nr.19/ 14.01.2021.

Ca urmare, Adrian Antochi NU MAI ARE ÎN PREZENT NICIO CONDAMNARE PENALĂ și nici interzicerea dreptului de a fi ales în autoritățile publice/ în funcții publice și de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat.

Recent, la Tribunalul Neamț s-a decis admiterea cererii de suspendare executare act administrativ, formulate de Adrian Antochi, în contradictoriu cu Instituția Prefectului- județul Neamț:

În temeiul art. 15 din Legea 544/2004, suspendă executarea Ordinului Prefectului județului Neamț nr. 238/ 14.07.2021, până la soluționarea definitive a cauzei ce face obiectul dosarului nr. 3949/103/2022, al Tribunalului Neamț (…)

Constată caducitatea (ineficacitatea viitoare) a Ordinului Prefectului județului Neamț nr. 238/ 14.07.2021.

Sentința a rămas definitivă din 9 ianuarie a.c., prin neexecutarea căilor de atac.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate