[Știre actualizată] AICDL Neamț: „Curățăm Ozana împreună!”

1

ACTUALIZARE:

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile suntem nevoiți să amânăm cu o săptămână evenimentul”, anunță AICDL Neamț. Așadar, acțiunea de igienizare a Ozanei va avea loc sâmbătă, 21 martie.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Curățăm Ozana împreună! Asta și-a propus Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală (AICDL) Neamț, după ce a fost invitată de către Asociația Mai Mult Verde și Lidl România pentru a lua parte la programul Cu Apele Curate– un apel la implicare în combaterea poluării cu plastic a apelor Dunării, adresat atât membrilor comunităților, cât și autorităților publice din orașele riverane.

Cu ajutorul voluntarilor, membrii ong-ului se vor ocupa de igienizarea Ozanei lui Creangă din orașul Târgu- Neamț.

Beneficiarii acestui demers vor fi locuitorii orașului Târgu-Neamț, dar și cei care vor să viziteze orășelul de pe Valea Ozanei, plin de atracții turistice.

„Am răspuns afirmativ invitației asociației Mai Mult Verde și Lidl România deoarece acest demers este unul frumos și provocator, în același timp. Cu toții ne dormim ape >frumos curgătoare şi limpezi ca cristalul< – ca să îl citez pe Creangă – iar acum avem ocazia să redăm Ozanei strălucirea de altădată”, transmite Simona Cozma, membru fondator al AICDL Neamț.

Totodată, reprezentanții asociației fac apel la cetățenii care ajung pe malul Ozanei să respecte natura și să nu mai arunce gunoiul pe malul apei.

După cum știți 14 martie este Ziua Internațională a râurilor, iar 22 martie este Ziua Mondială a Apelor. „Data de 20 este cea mai potrivită pentru evenimentul nostru >Curățăm Ozana Împreună< și pentru a sărbători apa, care este viață. Cum altfel am putea face acest lucru, decât să fim acolo fizic și să-i pansăm Ozanei rănile lăsate de gunoaie?

Ozana/ foto arhivă

Vă invităm așadar, cu mic cu mare, să mergem împreună în amonte malul stâng și malul drept al Ozanei și să o curățăm cinstind-o și arătându-i că suntem mândri că ne străbate meleagurile, deoarece datorită ei și lui Creangă orașul nostru este cunoscut pe plan național și internațional!”, spune Simona Cozma de la AICDL Neamț.

Acțiunea are loc sâmbătă, 20 martie. Membrii AICDL și cei care doresc să participe ca voluntari, se vor întâlni în parcare la Kaufland, la ora 11:00. De acolo, vor merge împreună în amonte malul stâng și malul drept al Ozanei, pentru a reda râului strălucirea de altădată.


Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț este un ONG înființat la data de 01.07.2020 și este o organizație umanitară, neguvernamentală, apolitică și non-profit, având ca misiune ridicarea nivelului de trai a persoanelor defavorizate și pune foarte mare accent pe educarea copiilor. ONG-ul poartă o campanie numită „O Masă Caldă”, ce se desfășoară continuu (săptămânal membrii duc o masă caldă si alimente persoanelor aflate în dificultate). De asemenea, AICDL Neamț a încheiat un număr de 3 campanii: „Fii înger de Crăciun” (campanie de strângere de fonduri, alimente, haine, jucării pentru Crăciun), „Împreună creștem oameni” (rechizite pentru școala primară din satul Țolici) și „Colorăm Orașul Împreună” (proiect turistic și social – o perdea de umbrele colorate din Parcul Central Tg. Neamț).

Cei care doresc mai multe informații, pot contacta AICDL Neamț pe facebook (https://www.facebook.com/aicdl.ro ), la adresa de e-mail [email protected] sau telefon 0737 188 031 – Simona Cozma.

1 Comentariu
  1. Ioan Cristescu spune

    Acum ar trebui să urmeze campania ,, educam orașul împreună”, deoarece se ajunge la mizerie din lipsa de educație a unor cetățeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate