Alege cariera militară

0

Ministerul Apărării Naţionale prin Centrul Militar Județean Neamț desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor – băieţi şi fete – pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ, pentru anul de învăţământ 2017-2018, după cum urmează:

recrutari– la colegiile naționale militare:

-“Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc: 120 locuri;

-“Dimitrie Cantemir” Breaza:120 locuri;

-“Mihai Viteazul” Alba Iulia: 120 locuri;

– „Tudor Vladimirescu” Craiova: 120 locuri.
Total = 480 locuri

Se primesc candidaţi care fac dovada promovării evaluarea/testelor naţionale sau care sunt în clasa a VIII-a şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an, iar termenul limită de depunere a dosarului este de 24.03.2017.

– la academiile militare (pentru formarea ofiţerilor licenţiaţi):

– Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu : 190 locuri;

– Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov: 158 locuri;

– Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanţa : 65 locuri;

– Academia Tehnică Militară – Bucureşti : 150 locuri;

– Institutul Medico-Militar – Bucureşti şi Tg. Mureş: 50 locuri.
Total = 613 locuri

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani respectiv 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi împliniţi în cursul anului 2017 iar termenul limită de depunere a dosarului este de 14.04.2017.

– la şcolile postliceale militare (pentru formarea maiştrilor militari şi subofiţerilor):

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” Piteşti: 191 locuri;

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” Boboc, jud. Buzău: 98 locuri;

– Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” Constanţa: 94 locuri.
Total = 383 locuri

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani împliniţi în cursul anului 2017, iar termenul limită de depunere a dosarului este de 05.05.2017.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:

-prezentarea la sediul Biroului informare – recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Neamț în vederea stabilirii contactul iniţial;
-efectuarea unui examen medical la o clinică militară (cea mai apropiată fiind Spitalul Militar Iaşi);
-definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare – recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Neamț;
-susţinerea a doua teste aptitudinale, care sunt apreciate cu „Admis” sau „Respins” (de evaluare psihologică şi de evaluare a aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Cîmpulung Moldovenesc;
-participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.

Pentru candidaţii din judeţul Neamţ, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Centrului Militar Judeţean Neamţ, situat în strada Durăului nr. 9, zilnic de luni până vineri între 08.00-16.00, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0233-213 886 sau 0233-213 473, int. 117/118 sau pe adresa de email: [email protected].

 

 

sursa: ziarpiatraneamt.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate