Alegerea primarilor din două tururi. Iohanis vrea, USR cere, PNL a promis

0

„Sunt de părere că trebuie să revenim la alegerea primarilor în două tururi. Acest lucru se poate întâmpla dacă în Parlament se realizează o majoritate pentru această opţiune. Alegerea într-un tur nu este, pur şi simplu, potrivită. Un primar are nevoie de o legitimitate puternică prin vot pentru a-şi putea pune în practică proiectul.” a declarat Iohannis în ultima zi de campanie.

De cealaltă parte, USR-ul cere același lucru, ca primarii să fie aleși din două tururi, iar PNL a promis USR-ului că va legifera revenirea la alegerea primarilor din două tururi.

Acest timp de alegeri este unul corect, primarul rezultat fiind reprezentativ pentru un număr mare de cetățeni. Problema este că partidele mari, PSD și PNL, cu primari în funcție, sunt dezavantajate de acest sistem de alegere a primarului și vor avea o presiune internă serioasă în sensul de a se opune acestei legi.

E bine cu revenirea la alegerea primarilor din două tururi, este democratic să fie două tururi. Doar așa nu vom mai vedea primari PSD sau PNL cărora nu le mai poți ajunge la nas.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate