Unii primari și agricultori au furat milioane de euro în Neamț

1

În județul Neamț a început o amplă operațiune de cadastrare (de măsurare a terenurilor) și s-a ajuns la concluzia că mii de hectare de islaz din comunele nemțene au dispărut. S-au transformat ilegal în terenuri agricole sau au căpătat altă destinație.

Aparent nu ar fi o problemă, aceste islazuri fiind acum transformate în ceea ce sunt de fapt. În realitate situația este foarte penală.

În primul rând, este ILEGAL să schimbi destinația unui teren care aparține patrimoniului public.

În al doilea rând, primăriile respective au scos la licitație și închiriat în fiecare an aceste terenuri ca fiind islazuri și au încasat sume derizorii, terenurile fiind folosite în special la activități de producție agricolă.

În al treilea rând, cineva a încasat subvenție de la stat pe aceste islazuri, existând cazuri în care în paralel s-a încasat de pe același teren și subvenție pentru islaz și pentru teren cultivat.

Toate aceste lucruri care sunt evidente nu se puteau face fără complicitatea funcționarilor din instituțiile care acordă subvenția, fără complicitatea primăriilor, fără mita oferită de cei care au încasat și așa mai departe. O hoție care durează de ani de zile în Neamț și care a produs o pagubă de milioane, pagubă pe care nimeni nu prea are curajul să o investigheze, deoarece ar trebui deranjate personalități politice sau potente financiar din acest județ.

Am ridicat și această problemă la Colegiul Prefectural care a avut loc recent la Neamț, dar nu am primit nici un răspuns concret. Credem că Prefectura Neamț este depășită de această situație și orice prefect va veni va fi la fel de depășit, deoarece nu va putea deranja bandiții foarte potenți financiar și cu conexiuni bune în toate partidele și instituțiile de forță din România.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

1 Comentariu
  1. Cezar spune

    La Cracaoani,Magazia,Mitoc…e dezastru!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate