Alegeri locale parțiale: Neamț, în topul județelor cu cea mai slabă prezență la vot

0

UPDATE:

La Roman, Lucian Micu (PNL) devine primar până în 2020. Acesta a fost votat de 10.663 de cetățeni, adică 59,17% dintre romașcanii care au mers la urne duminică, 11 iunie.

Și în comuna Bălțătești, noul primar este de la PNL, în persoana Emiliei Acozmei. Dânsa i-a învins pe contracandidați, câștigând încrederea a 794 de votanți (43,81%).  Pe locul 2 în topul preferințelor exprimate la urne de către locuitorii comunei Bălțătești se situează Mihaela Marian (PSD), cu 436 de voturi  (24,06%).  Ceilalți candidați înscriși în această cursă electorală au obținut mult mai puține voturi: Eugen Grigoraș de la PMP- 273 de voturi (15,06%), Gheorghe Timofte de la ALDE – 178 de voturi (9,82%) și independentul Constantin Oprea- 131 de voturi (7,22%).

Doar în comuna Pipirig, PSD Neamț a câștigat alegerile locale parțiale. Candidatul lor, prof. Vasile Dorneanu a fost favoritul a 68, 84% dintre votanți. Între cele 2000 de voturi în favoarea sa și restul candidaților, este o diferență impresionantă: Grigore Agapie (ALDE)- 590 voturi (20,3%), Ciprian Diaconu (PNL) – 265 voturi (9,12%) și Alexandru Lăcătușu (PMP) – 50 de voturi (1,72%).

 

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Nemțenii din mun. Roman și comunele Bălțătești și Pipirig n-au arătat mare interes pentru alegerile locale parțiale desfășurate duminică, 11 iunie. În total, doar 33,21% din cei 69.527 cetățeni cu drept de vot și-au exprimat opțiunea în ceea ce privește desemnarea noului primar al localității unde își au domiciliul.

Prezență la urne și mai slabă decât Neamțul au avut doar județele Harghita (14,65%), Dolj (19,04%) și Gorj (31,95%).

ALEGERI LA ROMAN

Doar 31,03% din romașcanii cu drept de vot (adică 18303 din aproximativ 59.000) și-au făcut timp să vină la urne pentru a decide cine va conduce municipiul Roman în următorii trei ani. Ei au avut de ales între Radu Constantin Samson (USR), Marius Neculai (PSD), Lucian-Ovidiu Micu (PNL) și Elena Chelmuș (PMP).

În urma centralizării datelor furnizate electronic de către operatorii de calculator ai secțiilor de votare, efectuată de către Autoritatea Electorală Permanentă în vederea oferirii de informații preliminare și provizorii opiniei publice, noul edil de Roman este  LUCIAN MICU (PNL), care a obținut aproximativ 11000 de voturi din partea romașcanilor.

ALEGERI LA PIPIRIG

În comuna Pipirig, prezența la vot a fost de 41,76%, adică 2951 de oameni au pus ștampila pe favoritul din această cursă electorală, dintr-un total de peste 7000 de pipirigeni cu drept de vot. Candidații pentru funcția de primar al comunei Pipirig au fost Vasile Dorneanu (PSD), George-Ciprian Diaconu (PNL), Grigore Agapie (ALDE) și Alexandru Lăcătușu (PMP).

Deși rezultatele AEP nu sunt definitive, datele centralizate îl declară câștigător al alegerilor la Pipirig pe VASILE DORNEANU, cu aproximativ 2000 de voturi în favoarea sa, urmat de Grigore Agapia (aproximativ 600 voturi)

ALEGERI LA BĂLȚĂTEȘTI

Din comunele nemțene care și-au ales ieri noul primar, cea mai mare prezență la vot s-a înregistrat în comuna Bălțătești. Aici, 52.88% din locuitorii comunei cu drept de vot și-au exprimat opțiunea, adică 1837 de votanți din cele peste 3400 de persoane așteptate la urne). Ei au avut de ales între Mihaela Marian (PSD), Emilia Acozmei (PNL), Gheorghe Timofte (ALDE), Gheorghe-Eugen Grigoraș (PMP) și candidatul independent Constantin Oprea.

În urma centralizării datelor furnizate electronic de către operatorii de calculator ai secțiilor de votare, efectuată de către AEP în vederea oferirii de informații preliminare și provizorii opiniei publice, noul primar al comunei Bălțătești este Emilia Acozmei (PNL), urmată în clasament de o altă doamnă, Mihaela Marian.

Așadar, în urma alegerilor locale parțiale din Neamț, PNL câștigă două primării, Roman și Bălțătești, iar PSD una- Pipirig.

S.B.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate