Amenzi de peste 1.900.000 lei aplicate de Garda de Mediu Neamț, anul trecut

0

Pe parcursul anului 2022, Comisariatul Judetean Neamț al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat 515 controale, cu un efectuv de 8 comisari, din care 115- controale planificate și 400- controale neplanificate.

Ca urmare a acţiunilor de control realizate, au fost aplicate 153 sancţiuni principale, respectiv 52 avertismente şi 101 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 1904000 lei.

Totodată, comisarii nemțeni ai Gărzii de Mediu au aplicat 10 sancțiuni complementare: a fost suspendată activitatea a 8 societăți si s-au dispus două desființări de lucrări.

În urma controalelor efectuate în 2022, au fost constatate următoarele neconformităţi: lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, nerespectarea conditiilor impuse în actele de reglementare, depozitarea de deşeuri în locuri neautorizate, nerealizarea măsurilor stabilite la controalele anterioare, neasigurarea colectării separate a deşeurilor, neluarea măsurilor de prevenire, eliminare sau reducerea impactului asupra mediului înconjurător, nerealizarea obiectivului de reciclare/reutilizare a deseurilor menajere de 50% de către UAT-uri, lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor, lipsa formularelor-tip de încărcare-descărcare deşeuri, prevăzute de legislaţia în vigoare, în baza cărora se realizează colectarea, transportul, eliminarea/valorificarea şi controlul deşeurilor nepericuloase etc.

În cursul anului 2022 au fost adresate instituției noastre un număr foarte mare de sesizări, respectiv 218, acestea fiind solutionate în totalitate și au fost transmise răspunsuri la petenți în termenul legal.

Au fost înaintate către organele de cercetare penală un număr de 5 sesizări și a fost notificată Agenția pentru Protectia Mediului Neamț în vederea suspendării unui număr de 3 acte de reglementare, transmit reprezentanții instituției.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate