Andrei Aciocârlănoae, candidatul PNL la funcția de primar al orașului Târgu-Neamț

0

Cel mai tânăr candidat la funcția de primar al orașului Târgu-Neamț este Andrei Aciocârlănoae, susținut de Partidul Național Liberal (PNL).

Are 29 de ani, a absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, domeniul Inginerie auto, specializarea Siguranța și Performanțele Circulației Rutiere și momentan lucrează în mediul privat.

În politică, a călcat pe urmele tatălui (actual consilier județean). Andrei Aciocârlănoae face parte din Consiliul Local al orașului din anul 2016. Tot de atunci, el este și liderul PNL Târgu-Neamț.

Reporter: Ce te-a determinat să intri în cursa pentru funcția de primar al orașului Târgu-Neamț?

Andrei Aciocârlănoae: După cum ați menționat și dumneavoastră, duc mai departe o tradiție de familie. Am crescut în spiritul implicării sociale, tatăl meu fiindu-mi mentor și având grijă să mă sensibilizeze la problemele orașului nostru și la problemele semenilor, în general.

Lipsa perspectivei, pentru majoritatea tinerilor care au decis să plece din oraș, a fost parte a deciziei mele de a intra în cursa electorală pentru obținerea funcției de primar al orașului Târgu-Neamț, lipsa unui loc de muncă predictibil și plătit rezonabil, în condițiile unei economii subdezvoltate când există totuși atâtea oportunități în acest sens, în zona noastră. A contat și faptul ca nu doresc să trăiesc într-un oraș depopulat, în care o mare parte dintre cetățeni trăiesc sub standardele unei vieți de calitate, unii trăind doar din pensii minime și ajutoare sociale, alții din salariul minim pe economie.

Doresc, am puterea, convingerea și echipa necesară pentru a determina schimbarea stării de letargie în care se află orașul nostru, după plecarea resursei umane de vârstă tânără și adultă și consider că este momentul să intervin pentru urgentarea regenerării urbane, de care avem cu toții nevoie. Vreau să motivez încrederea concetățenilor într-un trai decent, iar copiilor și tinerilor să le pot promite că vor trăi într-un oraș prosper, în viitorul apropiat. În consecință, alegerea mea de a mă întoarce acasă după finalizarea studiilor face parte din această determinare de a produce schimbări calitative pentru orașul nostru și implicit pentru fiecare dintre noi.

Pun chezășie eforturile mele constante, în numele binelui public și vreau să redau comunității mele ceva din investiția educațională personală.

R: Cu ce ai fi tu mai bun ca primar, față de actualul edil?

Andrei Aciocârlănoae: Diferențele țin, în primul rând, de doctrină, viziune și perspective! Campania mea electorală nu se va desfășura pe baza criticilor agresive, vom adopta poziții constructive de susținere a continuității proiectelor benefice pentru oraș și stoparea anumitor practici necompetitive sau lipsite de transparență.

Doresc să afirm, cu toată convingerea, că ajutorul social și împrumutul bancar nu sunt căi corecte pentru viitorul orașului, pentru asigurarea unui trai decent, nu vor duce niciodată la prosperitate, nici la dezvoltarea economică, în condițiile în care zona noastră oferă reale oportunități de industrializare prin turism, agricultură, antreprenoriat. Omul întreprinzător nu se împrumută ca să consume, ci ca să investească și să dezvolte infrastructura urbană, cu scopul obținerii unei independențe financiare. Cu certitudine, cel aflat în dificultate trebuie ajutat, însă dacă este sănătos, activ social trebuie să contribuie la bunăstarea orașului.

R: Vorbind ca și simplu cetățean al Târgului, ce inițiative ai avut pentru acest oraș? Dar în calitate de consilier local?

Consiliul Local Târgu-Neamț (foto arhivă)

Andrei Aciocârlănoae: Conceptul „prin noi înșine” nu este doar un slogan, este un mod de viață! Am promovat prin toate acțiunile mele acest mod de a vedea lucrurile, dezvolt în jurul meu o nouă paradigmă politică, aceea a bunului simț și a respectului arătat fiecărei persoane în parte, pentru valoarea sa. Am negociat și votat, în Consiliul Local al orașului Târgu-Neamț, proiectele menite să dezvolte urbea noastră, fără false orgolii politicianiste, considerând că acesta este rolul meu de consilier, să servesc interesele cetățenilor. E drept că inițiativele mele nu au avut susținerea necesară, în condițiile în care PNL are doar cinci consilieri în cadrul Consiliului Local, majoritatea propunerilor nefiind puse pe ordinea de zi. Nu am renunțat, vom avea în continuare inițiative și sperăm ca de data aceasta să avem succes. Și acesta este unul dintre motivele pentru care doresc să obțin funcția de primar și majoritatea în cadrul Consiliului Local, o premisă pentru repornirea motoarelor economiei în orașul nostru.

R: Care va fi primul lucru pe care îl vei face, dacă vei câștiga alegerile?

Andrei Aciocârlănoae: Agenda este încărcată, nu aș alege „un prim lucru”. Obiectivele pe care mi le-am propus au o logică și multe interconexiuni, așadar prioritățile stabilite, împreună cu echipa liberală, vor fi pe primul plan, în paralel cu administrarea treburilor curente, care nu sunt puține și absolut deloc de neglijat. Am convingerea că funcționarii din primărie vor înțelege sensul real al lucrurilor, vor sprijini implementarea proiectelor noastre, în scopul dezvoltării unui oraș competitiv, „smart”, racordat la realitatea europeană, însă cu mare grijă pentru păstrarea tezaurului identitar care ne definește, ne conferă originalitate și ne face să fim unici în peisajul turismului național, și nu numai.

R: Ce proiecte mari aveți pentru Târgu-Neamț?

Andrei Aciocârlănoae: Avem un proiect care se află în curs de finalizare, în curând îl vom face public, este laborios, dar și simplu totodată, pe scurt ideea este următoarea: România are la dispoziție 80 miliarde de euro, iar în conjunctura actuală cu datoriile pe care orașul le are, singura salvare pentru realizarea proiectelor majore o constituie accesarea fondurilor europene, în acest sens aș vrea să specializez o parte din personalul Primăriei pe segmentul aceasta, al scrierii de proiecte, conform nevoilor orașului, să înființez un serviciu format din două compartimente: unul care să vizeze scrierea și implementarea de proiecte, la dispoziția Primăriei, și altul special pentru cetățenii orașului care au inițiative și doresc consiliere, sprijin concret pentru accesarea de fonduri județene, naționale sau europene. Aceste servicii vor fi oferite gratuit de către Primăria orașului Târgu-Neamț.

Aș vrea să oferim servicii de formare, gratuite și pentru alfabetizarea digitală a seniorilor, în scopul ușurării demersurilor lor, cu privire la plăți online, sau la informarea acestora.

Îmi propun să identific specialiștii performanți din oraș, să-i activez pe diferite proiecte, cu beneficii reciproce. Vreau să punem în aplicare circuite turistice asigurate prin parteneriate ferme cu instituții specializate în turism și logistică specifică, la standarde europene. Vor apărea în scurt timp incubatoare de afaceri, start-up-uri pentru tineri cu inițiativă, le vom asigura consilierea gratuită și sprijin.

Sunt multe inițiative de impact, le veți găsi și în strategia noastră de dezvoltare a orașului, pe care o vom promova în timpul campaniei electorale.

R: De unde bani?

Evident pornim de la resursele noastre, continuăm cu resursele naționale, însă cele mai mari eforturi le vom depune pentru aducerea de fonduri europene nerambursabile, aceasta este șansa noastră, sunt bani care ne așteaptă, sunt pentru noi, în mod special. Ne trebuie resursă umană bine pregătită să atragă aceste fonduri prin proiecte ireproșabile.

R: Tinerețea e un atu sau o povară în această cursă electorală?

Andrei Aciocârlănoae: Tinerețea este atuul meu cel mai de preț, cred că nimeni nu consideră tinerețea o povară, iar eu am lângă mine o echipă liberală profesionistă cu multe competențe verificate deja prin cariere de succes. Sunt o persoană echilibrată, educată, bunul simț și respectul pentru oameni sunt alte atuuri de preț. Pe lângă acestea, beneficiez de consiliere de calitate, sunt o persoană determinată, interesată de toate aspectele unei societăți moderne, am competențe profesionale concrete și mă bucur de sprijinul unui grup eterogen, cu reprezentare în toate categoriile sociale. Putem finaliza ce ne-am propus, în condițiile în care vom căpăta încrederea concetățenilor noștri.

R: La final câteva cuvinte pentru cititorii noștri târgu-nemțeni

Andrei Aciocârlănoae: Stimați cetățeni ai orașului Târgu-Neamț, schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Vă invit să fiți alături de mine și de echipa liberală, pe 27 septembrie 2020, acordându-ne votul de încredere. Vă asigur că putem, împreună, pune în practică proiectul de dezvoltare urbană, putem și „prin noi înșine”, dar și călcând cu încredere pe căile moderne ale unui liberalism de nivel european.

E nevoie de atitudine, de implicare, abordare concretă a problemelor, de modernizare, eficientizarea serviciilor, decizii transparente. Eu și echipa liberală putem pune în slujba cetățenilor toate acestea! Acordați-ne încredere și ÎMPREUNĂ vom reuși să furnizăm BUNĂSTARE în deplin RESPECT!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate