Incendiu violent la Mănăstirea Petru Vodă [ACTUALIZARE]

0
Foto: Gheorghe Bîrsanu

Actualizare:

“În jurul orei 21 prin apel la 112 pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o chilie de la Mănăstirea de maici Petru Vodă, comuna Poiana Teiului.
La locul intervenției s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului.
Ajunși la locul indicat pompierii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul întregului acoperiș.
Deoarece exista posibilitatea propagării incendiului la biserică, au fost solicitate forțe în sprijin de la Detașamentele Piatra Neamț și Târgu Neamț, astfel: patru autospeciale de stingere și o două autospeciale de intervenție pentru lucru la înălțime.
La această misiune au fost și două ambulanțe SMURD.
Nu au fost victime.
În urma incendiului au ars :

  • mansarda pe o suprafață de aproximativ 400 mp,
  • acoperișul pe o suprafață de aproximativ 500mp,
  • obiecte de mobilier aflate în chilii,
  • cărți aflate în biblioteca mănăstirii,
  • obiecte de cult,
  • aproximativ 3 tone plante medicinale depozitate în saci.
    Pompierii, după ce au lichidat incendiul, au stabilit cauza probabilă de producere a incendiului ca fiind coșul de fum neprotejat termic față de un material combustibil”,
    potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamț

Știre inițială:

Un incendiu de proportii a izbucnit în această noapte la o chilie a Mănăstirii de maici de la Petru Vodă din comuna Poiana Teiului. Mai precis, este vorba despre stăreție.

Foto Gheorghe Bîrsanu

Potrivit ISU Neamt, Pompierii de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o chilie de la Mănăstirea de maici Petru Vodă. 

La locul indicat s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere. În sprijin s-au deplasat trei autospeciale de stingere și o autospecială pentru lucru la înălțime de la Detașamentul Târgu Neamț, iar de la Detașamentul Piatra Neamț au plecat o autospecială de stingere și o autospecială de intervenție pentru lucru la înălțime.

Incendiul se manifestă la acoperișul clădirii principale din ansamblul mănăstiresc.

Nu sunt victime.

Surse de la fața locului precizează că întreaga clădire a fost eliberată, icoanele și alte obiecte de la etaj au fost scoase, iar în prezent la locul incendiului se află patru autospeciale dar nicio ambulanță.

Revenim cu noi informații.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate