Așa da! Elevii, autoritățile locale și voluntarii și-au îmbogățit comuna cu Aur Verde

0

Împrejurimile satului Ţolici, zona “La stejar” și zona ”Pod Balercă”  din comuna Petricani, județul Neamț s-au îmbogăţit cu aur verde.

Astăzi, 26 aprilie, acolo au fost plantați peste 1000 de puieți de salcâm, la inițiativa Primăriei și Consiliului Local Petricani.

La acţiune au participat peste 50 de elevi ai Liceului Tehnologic din comună, însoţiţi de cadrele didactice, funcționari publici, consilieri locali, beneficiari de ajutor social și numeroși voluntari. ‪‎

Nici viceprimarul Ioan Cristian Apostol nu s-a sfiit să pună mâna pe hârleț și să planteze cu propriile mâini un viitor cu aer curat.

Acţiunea a făcut parte din programul „Plantăm, protejăm, iubim natura” şi a avut sprijinul Asociaţiei “Educatie si Viitor” și al Organizației “Pluri Consulting Grup” din Piatra Neamț.

Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect, cetățenii din comuna Petricani să devină mai solidari și să acorde o importanță majoră protejării mediului înconjurător, dar și să devină un exemplu pentru alți oameni. Noi credem că prin implicarea acestora în viața comunității, la acțiunile de plantare care au fost realizate în cadrul proiectului, fiecare cetățean va înțelege care sunt avantajele pe care le oferă o pădure ecologică și tânără.

Mai mult decât atât, fiecare voluntar va deveni promotor al unei mișcări de conștientizare ecologică, susținând protejarea mediului înconjurător, transmit autoritățile locale din Petricani.

Felicitări tuturor celor implicați în plantarea acestor copăcei, mai ales că zonele alese pentru împădurire prezintă un risc ridicat pentru alunecări de teren.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate