Ministrul Apărării, Mihai Fifor, în vizită la Sanatoriul de la Bălțătești, Neamț

0

Joi, 26 aprilie, începând cu ora 9.00, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a realizat o vizită a Sanatoriului de balneofizioterapie şi recuperare medicală ,,Dr. Dimitrie Cantemir” din localitatea Bălţăteşti, județul Neamț.

În cadrul vizitei la unitatea medicală, ministrul apărării s-a întâlnit cu echipa de conducere și a vizitat spațiile sanatoriului.

Amintim că ieri,  ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a efectuat o vizită de informare la Batalionul 634 Infanterie „Petrodava” din municipiul Piatra-Neamț. (detalii aici)

La 19 octombrie 1878, doctor Dimitrie Cantemir începe dezvoltarea apelor terapeutice din Stațiunea Bălțătești. Din anul 1993, stațiunea trece în administrarea M.Ap.N. În anul 2010 a fost aprobată prelungirea perioadei de dare în administrare a sanatoriului către Ministerul Apărării Naţionale până la data de 31.03.2050. Din 2010 și până în prezent s-au realizat multiple lucrări de reabilitare și modernizare a stațiunii.

Proiecte în lucru:

  • Înfiinţarea compartimentului pentru recuperarea militarilor răniţi în teatre de operaţii, proiectul este în curs de derulare cu termen de finalizare 2019;
  • Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi a canalului termic, anii 2018-2019;
  • Reabilitarea hotelului Narcisa 2018-2019;
  • Reabilitarea hotelului Topoliţa 2018-2019;
  • Amenajarea parcului, aleilor şi a amenajărilor exterioare 2018-2020;
  • Achiziționarea Cazinoului și a Vilei Parc de către Ministerul Apărării Naționale și reabilitarea acestora 2018-2022.

„În urma demersurilor pe care le-am înterprins pe lângă Ministerul Apărării Naționale, astăzi am vizitat împreună cu Ministrul Mihai Fifor, Sanatoriul de balneofizioterapie şi recuperare medicală ,,Dr. Dimitrie Cantemir” din Bălţăteşti, cu scopul de a analiza posibilitățile de colaborare pe care le avem la dispoziție pentru a dezvolta stațiunea și a o aduce la un nivel superior de confort.

Baza de la Bălțătești este un obiectiv reprezentativ pentru județul nostru, de interes național și asigură recuperarea militarilor, atât în activitate cât şi în rezervă şi retragere, precum şi a familiilor acestora, folosind factorul natural de cură, respectiv apa clorurosodică şi nămolul de sediment ca formă de tratament și avem intenția să punem mult mai mult în valoare acest obiectiv. Nu exclud chiar o eventuală preluare a acestei stațiuni de către Consiliul Județean Neamț și accesarea de fonduri europene pentru modernizare, desigur cu păstrarea activității de recuperare a soldaților. Îi mulțumesc ministrului Fifor pentru disponibilitatea și deschiderea de care a dat dovadă în a identifica cele mai bune soluții de colaborare pentru modernizarea stațiunii și îmbunătățirea condițiilor pentru cei care apelează la serviciile de aici! Este important pentru noi nemțenii să ne exploatăm cât mai avantajos patrimoniul de care dispunem pentru a dezvolta economic județul și a crește nivelul de trai al nemțenilor.”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

”Printre altele, vizita în județul Neamț a punctat și vizitarea stațiunii Bălțătești, un loc foarte important pe harta recuperării militarilor români.

Am dorit să vin cu președintele Ionel Arsene să vedem modalitatea în care se desfășoară activitatea aici și să răspund la solicitarea pe care CJ Neamț a adresat-o MApN de întoarcere către Consiliul Județean Neamț a stațiunii Bălțătești.

Vom analiza și vom discuta fiecare punct din această solicitare. Important este că activitatea se desfășoară în parametri normali. Echipa de aici, de la Bălțătești își face datoria așa cum se cuvine. Este o zonă absolut minunată în care se pot face lucruri foarte frumoase.”, a declarat ministrul Mihai Fifor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate