Asociația Ținutul Zimbrului implementează proiectul „EcoTurismul – o perspectivă pentru județul Neamț” 

0

Ecoturismul este o activitate economică ce merită să fie valorificată la maximum în judeţul Neamţ, îndeosebi în Târgu Neamț și împrejurimi. La nivel local, ar putea aduce venituri considerabile, căci potenţialul turistic este unul crescut, ținând cont de  numeroasele obiective turistice naturale sau antropice existente.

„EcoTurismul – o perspectivă pentru județul Neamț”  este numele unui nou proiect care pune umărul la dezvoltarea acestui domeniu. Inițiat de Asociația „Ținutul Zimbrului”, proiectul are o valoare de 30.000 lei, din care 26.000 lei- fonduri obținute de la Consiliul Județean Neamț și 4.000 lei- confinanțarea ONG-ului.

În perioada 14 iunie- 14 octombrie a.c., se lucrează pentru crearea unei infrastructuri care să îmbunătăţească experienţa turiştilor și a nemțenilor  veniți în vizită și să-i determine să petreacă mai mult timp pe meleaguri nemțene.

„Turiştii ce vin în Neamţ sunt cea mai bună promovare pe care o putem avea în faţa celor care nu au ajuns încă pe la noi.

Experienţa celor ce tranzitează sau petrec un sejur la nivelul judeţului, în special în orașul Târgu Neamț și împrejurimi, trebuie sprijinită de o infrastructură aliniată la standardele europene. Ne propunem să punem la îndemâna turistului toate informațiile de care are nevoie, atât în limba română, cât și în limba engleză- pentru străinii care vin să ne viziteze.

În prezent, cei implicați în proiect colectează date ce vor fi utilizate pentru crearea infrastructurii. Vom introduce coduri QR pe panourile de informare- o abordare des folosită la nivel internațional. Codurile QR vor facilita accesul utilizatorilor la informații cu privire la monumentele turistice, informații despre cazare, hărțile din zona Neamțului sau detalii despre evenimentele ce au loc la nivel local. De asemenea vor fi realizate 5 panouri de informare turistică, care vor asigura o imagine unitară a zonei.

Mulțumiri Consiliului Județean Neamț pentru deschidere și interesul arătat promovării turistice a zonei„, a precizat Geanina Fedeleș, președintele Asociației „Ținutul Zimbrului”.

ZILELE CETATII NEAMTULUIDupă implementarea sistemului, un grup de voluntari va vizita locațiile și va testa panourile şi codurile QR amplasate pe teritoriul judeţului Neamţ.

Tot în cadrul proiectului „EcoTurismul – o perspectivă pentru judetul Neamț”  va avea loc o Conferinţă cu specialişti în turism, istorie, cultură, şi persoane din administraţie de la nivel judeţean şi naţional pentru a discuta importanţa promovării turistice şi ce beneficii sau infrastructură este nevoie pentru a creşte satisfacţia turiştilor, dar şi a localnicilor.

O dată cu atingerea obiectivelor propuse, proiectul inițiat de „Ținutul Zimbrului” și finanțat de Consiliul Județean Neamț va crea un circuit virtual ușor de urmat, la îndemâna oricărui turist român și străin.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate