Jale în Pipirig: Gospodării inundate, copaci căzuți pe carosabil și mesaje RO-ALERT [FOTO]

1

ISU transmite că în jurul orei 05.56 a fost emis mesaj prin RO ALERT pentu cod roșu hidrologic pentru bazinul râului Neamț (Ozana) (afluent al răului Moldova), locuitorilor din comuna Pipirig.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și Piatra-Neamț, pompieri voluntari din cadrul SVSU Pipirig, lucratori de la SGA Neamț, lucrători de la SDN și militari de la Jandarmerie au intervenit cu mijloace specifice pentru evacuarea apei din locuințe și curți in comuna Pipirig.
La o primă evaluare ar fi vorba de aproximativ 30 locuințe și 60 curți.

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, traficul rutier a fost blocat temporar pe DN 15B, km 25, pe raza localității Stânca, județul Neamț, din cauza aluviunilor și pietrișului transportate de pe versanți,
Echipele Secției Drumuri Naţionale Neamț au acționat pentru curățarea carosabilului și asigurarea circulației.

Echipajele ISU Neamț au intervenit și la o misiune de îndepărtare copaci căzuți pe carosabil în localitatea Poiana Teiului pe DN 15. S-au deplasat la locul solicitării un echipaj de pompieri de la Garda 2 de intervenție Poiana Teiului și SVSU Poiana Teiului.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

1 Comentariu
  1. Varvara Coman spune

    Târziu v-ați trezit, prăpădul a început înainte de ora 2, cu alerta voastră puteam ca șobolanii din subsolurile blocurilor comuniste. Aproape toate lumea a ieșit din casa și s-a descurcat cum au putut. RoAlert dormea bine în zori când deja apa începea sa se retragă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate