Astazi se implinesc 68 de ani de cand a luat fiinţă Universitatea Muncitorească a PCR, devenită ulterior Academia de învăţămînt social-politic “Ştefan Gheorghiu” de pe lîngă CC al PCR si cunoscuta acum sub numele de Academia de Studii Social-Politice

2

stefan-gheorghiuAstazi se implinesc 68 de ani de cand a luat fiinţă Universitatea Muncitorească a PCR, devenită ulterior Academia de învăţămînt social-politic “Ştefan Gheorghiu” de pe lîngă CC al PCR desfiintata in 1989  si cunoscuta acum sub numele de Academia de Studii Social-Politice .
Domeniul de activitate al universitatii consta în pregătirea cadrelor de conducere a activității de partid, social-politice, economice și administrației de stat .
Absolvirea acestei institutii de invatamant reprezenta certificarea accesului in elita comunista ce conducea judetul Neamt dar nu numai .
Tot la aceasta Universitate functiona pe vremea comunistilor singura sectie de jurnalism , sectie care a fost urmata si de unii jurnalisti de renume din judet .
Desi un simbol al comunismului, aceasta universitate a produs foarte multe valori, iar daca tinem cont doar de faptul ca pe vremea lui Ceausescu se facea scoala si tragem un ochi si la statistica care spune ca peste 60% dintre nemteni sunt nostalgici dupa comunism, nu putem decat sa uram viata lunga absolventilor nemteni de la „Stefan Gheorghiu” .

Iosub Robert

2 Comentarii
  1. Mihai spune

    Macar cei care erau selectati pentru Stefan Gheorghiu erau cumva monitorizati si dosarul acestora dadea cat decat o imagine asupra candidatului.AStazi toti puscariasii si interlopii ajung conducatori ! Sa-l ia naiba de regim de dupa 89 cu ILIESCU IN FRUNTE!DUPA 89 Am trecut din Comunism in FANARIOTISM!

  2. Ioana Lupu spune

    Era scoala ptr lingai (scoala de curvariseala) de la aceasta scoala mi-am pierdut familia (fostul sot sa combinat cu o tovarasa de la Stefan Gheorghiu),Mancau bine la scoala tovarasii cursanti….se distrau …mergeau la actiuni …erau cazati la hotel.Promotia 1987 (curs de 3 luni)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate