Au fost stabilite termenele de execuție pentru Autostrada A8: Iași – Tărgu Mureș

3

Deputatul PSD, Ciprian Șerban a anunțat că (în sfârșit) s-au făcut pași importanți în ceea ce privește construcția Autostrăzii Unirii – A8 (Iași – Tărgu Mureș), fiind stabilite termenele limită pentru execuția tronsoanelor acesteia.

Moldova are nevoie de autostrăzi!

Astăzi, am făcut pași importanți pentru viitorul Autostrăzii Unirii.

Am dezbătut și votat în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.105/2020 pentru completarea Legii nr.291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, Autostrada Unirii- A8 .

Prin colaborarea foarte bună cu asociațiile ”Moldova vrea autostradă” și ”Împreună pentru A8”, care au și participat, astăzi, la dezbaterile din Comisie, alături de colegii mei din PSD am introdus un amendament prin care sunt stabilite termene clare în construcția Autostrăzii Unirii – A8:

 • până la 31 decembrie 2026 – Tronsonul Ungheni – Iași – Tg. Neamț și podul peste râul Prut
 • până la 31 decembrie 2030 – Tronsonul Tg. Neamț – Tg. Mureș.

Pentru siguranța traficului, acolo unde se înregistrează o circulație intensă și multe accidente, cum este secțiunea Lețcani – Tg. Frumos, secțiunile de autostradă vor fi finalizate înaintea altora.

Susținerea primită din partea celor două asociații, ne demonstrează că ceea ce PSD dorește pentru Moldova este și ceea ce își doresc locuitorii tuturor județelor traversate de A8.

Le mulțumesc pentru argumentele foarte bine construite și pentru determinarea cu care luptă pentru a face, împreună, din Moldova o regiune conectată cu restul țării prin șosele noi, sigure și de viteză.

Votul de astăzi a mai arătat și cine își dorește cu adevărat să avem autostrăzi în România: PSD a votat pentru stabilirea unor termene clare. Ca de obicei, PNL și USR PLUS au votat împotriva dezvoltării economice, împotriva celor ce trăiesc în Moldova, împotriva creșterii nivelului de trai și al siguranței pe drumurile din România.

Guvernul este obligat să își respecte angajamentele asumate și să îi dea Moldovei autostrăzile promise!

Foto: Captură Moldova Vrea Autostrăzi

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

3 Comentarii
 1. ADa spune

  =)) Se vede ca votantul PSD e sarac cu duhul! Deci cat au fost ei la guvernare nu au lansat licitatia ca sa fie declarat un castigator sau macar sa fi terminat studiul de fezabilitate, dar acuma ii apuca interesul de autostrazile Moldovei si ceilalti, de la guvernare, sunt de vina!

 2. TINERET-MINDRIA TARII spune

  ce hotariti voi in cloaca numita parlament–ajunge hirtie igienica pentru nemti rusi francezi si americani.
  POATE daca va razginditi si modificati datarile-ADICA 2026 VA FI 2126- IAR 2030 SA O TRECETI DUPA POTOP.

 3. Ionescu Vurgil spune

  Minte fara limite. Prioritatea psd nu au constituit-o niciodata investitiile si dezvoltarea… tineti minte inaugurarea lui Ponta de forma langa Sebes si cei 3 km demolati imediat?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate