Au pierdut totul într-un incendiu! O familie din Văratec are nevoie de sprijin

3

UPDATE:

Cei care doresc să ajute familia din Văratec, comuna Agapia, care a pierdut TOTUL în urma unui incendiu devastator, o pot face în conturile deschise la BCR pe numele IACOB CONSTANTIN MUGUREL:

în euro: RO50RNCB0199067548920001

în lei: RO23RNCB0199067548920002

Oricât de mică ar fi suma donată de dumneavoastră, pentru membrii familiei ar reprezenta un ajutor imens. În urma incendiului, au rămas doar cu hainele de pe ei. Chiar merită sprijin din partea semenilor pentru a depăși această cruntă încercare.

Orice ajutor este binevenit, nu trebuie să fie doar de natură financiară.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Autoritățile locale din comuna Agapia nu rămân indiferente la drama unei familii din satul Văratec, care a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu devastator (detalii AICI- click).

Inițiativa de a sprijini financiar familia greu încercată aparține lui Neculai Adrian Nastasă, consilier primar.

„Intr-adevăr, e o situație deosebită, unde eu mă voi implica total! Bătrânul paralizat, bătrâna bolnavă… nora însărcinată… 2 copii minori… singurul care aducea bani în casă muncește de dimineața până seara!”, spune acesta.

Amintim că duminică, 22 aprilie, în jurul orei 5.20, flăcările au pus stăpânire pe locuința lor și au distrus tot. Le-a ars casa și o dată cu ea toate bunurile materiale (aparate electrocasnice, mobilier, articole de vestimentație, motoutilaje, documente personale ale membrilor familiei, sume de bani), anexele gospodărești, cele 38 de păsări, furajele și lemnele de foc.

Membrii familiei, inclusiv copilaşii, au rămas doar cu hainele de pe ei.

“Voi face tot ce îmi stă în putință să alocăm de la primărie o sumă consistentă pentru această familie din satul Văratec, a cărei casă a fost distrusă în urma unui incendiu.

Am apelat și la cele trei ocoale silvice, Târgu Neamț, Văratec și ocolul bisericesc, să contribuie cu lemn pentru construcții. Am luat legătura și cu firmele din Agapia care exploatează lemn să ne ajute cu ce pot. La nivel de primărie, vom face o colectă și vom încerca să trimitem și în toată comuna o echipă pentru a apela la bunăvoința și dăruirea/contribuția cetățenilor”, ne-a precizat Neculai Nastasă.

Trebuie să fim conștienți că, pentru fiecare dintre noi, anumite situații pot devenii momente de cumpănă și doar împreună putem să ieșim din impas…

Toți cei care doresc să se implice în această cauză umanitară și să sprijine familia din Văratec, în măsura posibilităților, sunt rugați să se adreseze Primăriei comunei Agapia (localitatea Agapia , strada Principală, nr.122, telefon 0233244607, primariaagapia@yahoo.com).

Andreea Trăsnea

3 Comentarii
 1. Marius spune

  Buna ziua,

  Eu ma angajez sa aduc tabla si sa o montez pentru aceasta constructie,
  072 00 55 333

  Va multumesc!

 2. Alina spune

  Vreau sa Trimit bani.pot sa ii aduca mama mea direct la.primarie?

  1. Andreea Trăsnea spune

   Intrebati la primarie. Presupun ca da. De acolo, vor fi redirectionati catre familie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate