Reprezentanţii Sanitas Neamţ protestează la Bucureşti

0

Mitingul organizat de SANITAS este în plină desfăşurare la Bucureşti. În jur de 8.000 de protestatari se află deja în Piaţa Victoriei.

Printre ei, şi în jur de 50 de reprezentanţi ai Uniunii Sindicale Sanitas Neamţ.

Aceştia participă la miting pentru a-și arăta nemulțumirea  față de modul în care decurg negocierile la Guvern. Angajaţii din Sănătate n-au întrerupt munca, ci sunt în timpul lor liber.

Nemulţumirile lor sunt în legătură directă cu legea salarizării şi cu noul regulament de acordare a sporurilor.

Mitingul de astăzi, 26 aprilie, pregăteşte intrarea în grevă  de avertisment, pe 7 mai, urmată de grevă generală în data de 11 mai:

Federația noastră a atras în permanență atenția că aplicarea legislației salarizării în forma actuală va dinamita sistemul sanitar și de asistență socială. Sanitas a amânat, până în acest moment, formele radicale de protest, crezând în bunele intenții ale guvernanților și sperând că la masa negocierilor vom putea, împreună, să găsim o modalitate echitabilă de a apăra drepturile membrilor noștri. Este, poate singura noastră ”vină”, pe care o vom corecta începând din această săptămână: miting în 26 aprilie, 7 mai – grevă de avertisment; 11 mai – grevă generală.

Principalele revendicări ale Federației Sanitas sunt:

  • Modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament.
  • Creșteri salariale pentru TOT personalul din sănătate și asistență socială.
  • Negocierea și semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate