„Avem nevoie urgent de un plan național viabil care să fie aprobat de Bruxelles” – Deputatul Ciprian Șerban cere colaborarea tuturor partidelor

0

Totul ar merge ca pe roate în țărișoara asta dacă lupta pentru putere nu ar domina, dacă cei de la putere ar colabora în favoarea românilor, în loc să se certe pe cașcaval și pe alte interese.

România are nevoie de consens. Guvernanți, lăsați orgoliile de partid, mândriile personale, interesele de orice fel și colaborați!

PSD cere, tuturor formațiunilor politice parlamentare, consens național pentru Planul Național de Redresare și Reziliență.

Situația este critică. Comisia Europeană a respins, pentru a doua oară, propunerea României de redresare economică!

Avem nevoie, urgent, de un plan național viabil care să fie aprobat de Bruxelles și care să asigure absorbția fondurilor europene disponibile prin acest mecanism.Întreg guvernul de coaliție este vinovat de această respingere:

  • premierul Cîțu, pentru că nu s-a implicat deloc, în condițiile în care toți premierii europeni au coordonat planurile țărilor lor;
  • vicepremierul Barna, pentru că, deși coordonator al realizării Planului Național de Redresare și Reziliență, nu a făcut nimic, nu a solicitat ministrului direct responsabil, Cristian Ghinea, niciun raport, nu a adus nicio propunere;
  • reprezentanții lui Dacian Cioloș la Bruxelles, care au eșuat lamentabil în negocieri;
  • președintele Iohannis, poate cel mai vinovat de această tragică situație, care a supervizat și a fost garantul și al PNRR elaborat de PNL în 2020, dar și al PNRR refăcut de coaliția aflată acum la guvernare.

Guvernanți de dreapta, campania electorală s-a încheiat! Din decembrie vă aflați la cârma României și decideți destinele a milioane de oameni! Ați făcut promisiuni. Acum, este timpul să onorați tot ce ați spus că faceți!

Domnule Președinte Iohannis, sunteți mediatorul acestei țări! Respectați-i pe români! Abandonați orgoliile, atitudinea arogantă și auto-suficientă și acceptați dialogul și colaborarea cu toate forțele care pot contribui în sens pozitiv la realizarea acestui proiect național!

Timpul nu vă mai permite să vă jucați de-a promisiunea!

PSD propune organizarea unei dezbateri în Parlamentul României pentru realizarea PNRR, imediat după Sărbătorile de Paști, la care să participe reprezentanții Guvernului, parlamentarii și experții tuturor partidelor parlamentare, asociațiile administrațiilor locale, reprezentanții patronatelor și sindicatelor, ONG-uri de profil, dar și specialiști din mediul economic și academic.”, a transmis Deputatul Ciprian șerban pe pagina sa.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate