Live Poker sau Video Poker? Ce alegi?

0

Fanii pokerului online se pot bucura de numeroase alegeri atunci când își doresc să-și încerce norocul într-un cazino. Datorită popularității jocului, aceștia vor găsi întotdeauna o multitudine de opțiuni din care pot alege, indiferent dacă joacă pentru distracție sau sunt jucători profesioniști care vânează cele mai mari turnee de poker. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile din lumea jocurilor de noroc, vizitează și tu casino.com.ro.

Poker live vs video poker

Poate cea mai frecventă alegere pe care un jucător este nevoit să o facă, este dacă să joace video poker, numit și poker online sau poker RNG, și poker live cu dealer real. Deși regulile jocului sunt aceleași, indiferent de varianta pe care alegi să o joci, experiența în sine va semnificativ diferită. Vom vedea în continuare care este diferența dintre video poker și live poker.

Avantajele pokerului cu dealer live

Principalul avantaj al jocurilor de dealeri live, indiferent dacă vorbim blackjack, poker sau Sic Bo, este elementul social. Prezența unui dealer real, cât și a altor jucători, aduce mult mai aproape atmosfera din cazinourile live, chiar dacă jocul se desfășoară online.

Deși se așteaptă ca dezvoltarea inteligenței artificiale să aibă un impact radical (și interesant, am spune noi) asupra jocului de poker online, diferențele între cele două tipuri de experiențe vor exista permanent. Acest lucru înseamnă că oricât de mult s-ar dezvolta versiunea online de video poker, cu greu aceasta va putea suplini lipsa jucătorilor umani, care sunt prezenți în cazul jocului cu dealer live.

În ultimii ani, pokerul cu dealeri live s-a clasat în topul preferințelor jucătorilor. Dacă în trecut puteam juca doar variantele comune ale pokerului, și anume Texas Hold’Em și Caribbean Stud, la momentul actual, datorită inovației tehnologice, putem alege dintr-o gamă mai largă de opțiuni, cum ar fi Hi-Lo, 3-Card Poker și altele.

Avantajele video pokerului

Video pokerul a fost unul dintre primele jocuri de cazino online dezvoltate și, datorită progreselor tehnologice, a evoluat și s-a adaptat, păstrându-și popularitatea de-a lungul deceniilor.

Una dintre marile atracții ale pokerului video, spre deosebire de jocurile cu dealeri live, este nivelul de confort și control oferit. Pentru jucătorii noi, șansa de a practica jocul în modul liber (inexistentă în cazul jocurilor cu live dealer) este de neprețuit. Ai timp doar pentru câteva mâini rapide? Nicio problemă! Când joci video poker, nu este nevoie să aștepți până când masa este plină înainte de a începe jocul. De asemenea, nu trebuie să îți faci griji pentru găsirea unui loc liber în perioadele aglomerate. Poți juca oricând, fără să aștepți și fără să-ți faci griji că nivelul tău de experiență nu este suficient de bun.

Ce alegi? Poker live vs video poker

Video pokerul este o variantă de joc impersonală și mecanică în comparație cu  jocurile de dealeri live, datorită lipsei interacțiunii sociale. Cu toate acestea, acest tip de joc rapid este atrăgător pentru cei care nu sunt neapărat interesați de interacțiunea cu alți jucători și sunt mai concentrați pe învățarea regulilor și îmbunătățirea tehnicii de joc.

De asemenea, trebuie să luăm în considerare aspectul tehnic al jocului de poker online. Video pokerul necesită mai puține resurse decât jocurile de dealeri live, care se bazează pe o conexiune stabilă în flux live și o viteză semnificativă a conexiunii. În timp ce ambele variante sunt redate pe telefonul mobil, este mai probabil să te confrunți cu probleme legate de o conexiune întreruptă la o masă cu dealer live decât în timpul jocului de video poker. Jocurile cu dealeri live tind, de asemenea, să fie mai scumpe. La urma urmei, furnizorul de jocuri trebuie să plătească atât pentru acea configurație video sofisticată, cât și pentru salariile dealerilor săi live.

Diferențele dintre video poker și live poker

Video pokerul există de zeci de ani și poate fi găsit în toate cazinourile din lume. În esență, pokerul video este o combinație între sloturi și poker cu 5 cărți. Cu toate acestea, diferența dintre video poker și sloturi este că jucătorul are o implicație directă în modul în care se joacă jocul.

Principala diferență între cele doua tipuri de joc este că faptul că pokerul video este mult mai versatil. Video pokerul poate fi jucat atât online, cât și offline și necesită doar o cunoaștere superficială a regulilor. Mai mult, datorită faptului că jocul este computerizat, există multe variante ale pokerului video. Mulți jucători preferă simplitatea în schimbul unui set de reguli și strategiile stricte. De asemenea, jucătorii își pot controla finanțele mult mai ușor în cazul pokerului video, deoarece pariurile sunt mai sistematice și, prin urmare, nu la fel de neregulate ca în cazul pariurilor la poker live.

Așadar, diferența dintre poker și poker video este destul de tangibilă. Mulți jucători de poker cred că pokerul video este o alternativă ușoară de joc, deoarece necesită mult mai puține abilități. Există ceva unic în a sta în jurul unei mese de poker, fie că vorbim despre un cazino terestre sau unul online. Nu există nicio modalitate de a prezice perfect modul în care alți jucători își joacă cărțile, în timp ce în cazul pokerului video rezultatul jocului depinde doar de combinația de cărți a unui jucător. Mâinile câștigătoare sunt plătite în conformitate cu tabelul de plată afișat și cărțile care nu se clasează duc la pierderea pariului.

Pokerul se bazează mult pe capacitatea unui jucător de a rămâne calm sub presiune, iar această abilitate este extrem de atractivă pentru mulți amatori de jocuri de noroc. Jocul îi învață pe jucători cum să persuadeze, să joace sub stres intens și să-și exercite controlul de sine. Așadar, care variantă este cea mai potrivită pentru tine?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate