Balul Muzical la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Târgu Neamţ

0

 Viața de liceu îți înspiră atâtea melodii, încât poți face o emisiune radio.

Radio Ștefan.

Recent, la  Casa Culturii din Târgu Neamț a avut loc ediția 2018 a Balului Bobocilor de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” (CNSM)- Bal Muzical.

11 perechi de boboci, elevi ai claselor a IX-a la prestigiosul colegiu, au pășit în pași de dans pe scenă și în viața de liceu. Tradiționala competiție a frumuseții, inteligenței și tinereții a debutat cu prezentarea participanților: Daniela Butnariu și Theodor Samoilă, Andreea Axinte și Bogdan Pînzariu, Elena Coșofreț și Petru Gușavan, Teona Calistru și Andrei Vartolomei, Yarina Cozma și Șerban Jitariu, Alexandra Năstăselu și Rareș Ungureanu, Iasmina Damian și Emilian Luchian, Mara Marcu și Vlad Maftei, Evelina Roșu și Cezar Ungureanu, Teodora Butnaru și Roberto Dolhescu, Flaviana Ghiba și Sergiu Slătinaru.

Rând pe rând, echipele concurente au parcurs perioadele muzicii, personificând genuri precum muzica populară sau clasică, disco, reggae, techno, pop, hip hop, rock, bolywood, country, latino.

„Ca de fiecare dată, am organizat Balul Bobocilor sub forma unui proiect educațional, finalizat cu un spectacol. Ne-am dorit un spectacol în adevăratul sens al cuvântului, care să fie demn de scena Casei Culturii. Am încercat să le transmitem bobocilor și elevilor organizatori pasiunea noastră și să-i determinăm să prezinte momente decente, de calitate și de bun gust, care să-i pună  în valoare.

Elevii au avut ocazia să se descopere, să-și arate și să-și dezvolte talentele; ei reprezintă numele școlii și trebuie să fie conștienți de acest lucru”, ne-a spus prof. organizator Mihaela Drăgănescu.

Proba de aptitudini și probele de dans au scos la iveală talente neștiute între ale dansului și muzicii. Publicul s-a lăsat prins în mrejele muzicii și ale dansului contemporan, modern, țigănesc sau de societate- fiecare având un farmec aparte, adus în luminile reflectoarelor de către bobocei.

Concurenții au trecut cu brio toate probele gândite de organizatori, motivați de mult râvnitul titlu de Miss/ Mister Boboc și susținuți cu ropote de aplauze. Invitat special la Balul Muzical a fost Phelipe. Artistul a destins atmosfera cât timp juriul decidea care dintre concurenți vor fi declarați câștigători.

Misiune dificilă, așadar, pentru membrii juriului (prof. Adima Margine- directorul CNSM, prof. Carmen Căpitanu, prof. Cătălina Manoliu, Luciana Cojocaru- reprezentanta elevilor de clasa a XII-a, Alexandra Apostoae- Miss Boboc 2016, Ilie Radu- organizator al balului din 2017).

Într-un final, prezentatorii evenimentului (dj Laura Grosu și Costin Nuțu) au anunțat câștigătorii.

Râvnitele titluri de Miss și Mister Boboc 2018 ai Colegiului Național „Ștefan cel Mare” au fost adjudecate de către Andreea Axinte și Bogdan Pînzariu.

Mara Marcu și Andrei-Lucian Vartolomei au obținut premiul al II-lea, iar premiul III a mers la Elena Coșofreț și Vlad Maftei.

Premiul de popularitate a fost câștigat de Alexandra Năstăselu și Theodor Samoilă. De asemenea, concurenții Daniela Butnaru, Evelina Roșu, Emilian Luchian și Roberto Dolhescu au obținut Premiile organizatorilor.

Balul Muzical de la CNSM a fost organizat de elevii de clasa a XII-a, sub coordonarea prof. Elena-Mirela Nuțu și prof. Mihaela Drăgănescu, cu sprijinul prof. Adina Margine- directorul instituției de învățământ, al sponsorilor și al primarului Daniel Harpa.

„Cred, în continuare că educația se face și prin Balul Bobocilor și elevii de la CNSM trebuie să dovedească bun gust, eleganță și rafinament, corespunzătoare unui anumit nivel intelectual. De asemenea, cred că elevii noștri trebuie să-și dorească mereu mai mult, să aspire spre ceva mai înalt și să încerce să păstreze o fărâmă de noblețe în tot ceea ce fac. Ne-am străduit să le transmitem elevilor de clasa a XII-a care au format echipa de organizatori că divertismentul se face cu seriozitate, cu efort și cu sacrificii, pe lângă pasiune și creativitate.

De asemenea, le-am spus bobocilor concurenți că pentru noi, cele două profesoare organizatoare,  toți sunt pe locul I. Nu contează clasamentul, ci faptul că au făcut parte dintr-un spectacol frumos, care îi onorează și care onorează școala. Starea de grație pe care a trăit-o fiecare pe scenă este irepetabilă și  depinde doar de ei s-o transforme într-o amintire frumoasă. Cel mai important este că bobocii au învățat să-și gestioneze emoțiile și că s-au autodepășit.

Dincolo de concurs, experiența acumulată este adevăratul trofeu și sper că îi va ajuta să evolueze”, a precizat prof. Mirela Nuțu.

Andreea T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate