Bani de la Guvern pentru o familie din Neamț afectată de calamități naturale

0

O familie din județul Neamț, a cărei locuință a fost grav afectată de calamitățile naturale, va fi ajutată  financiar de Guvernul României pentru a-și reabilita casa în prag de iarnă.

Vestea bună vine de la București, unde astăzi, 22 noiembrie, Executivul a decis acordarea unui ajutor de urgență în valoare de 3500 lei pentru această familie de nemțeni.  Oameni loviți de natură,  care probabil nici nu sperau să-și repare casa înainte de venirea ninsorii.

Situația de necesitate în care se află familia a fost cauzată de fenomene hidrometeorologice periculoase (precipitații abundente, furtună), care au distrus în totalitate acoperișul locuinței, iar precipitațiile abundente s-au infiltrat în locuință.

Nu e singurul caz care primește ajutor de urgență din artea Guvernului. În total, s-a alocat suma de 250.800 de lei pentru sprijinirea a 70 de familii şi persoane singure afectate de incendii, fenomene hidrometeorologice periculoase ori probleme grave de sănătate ce pot conduce la riscul de excluziune socială. Pe lângă familia din Neamț care va primi 3500 lei, celelalte ajutoare de urgență sunt repartizate astfel:

  • 87.300 de lei pentru un număr de 18 familii aflate în situații de necesitate cauzate de incendii, din judeţele: Botoșani, Olt, Suceava, Teleorman, Tulcea și Vrancea;
  • 160.000 de lei unui număr de 51 familii şi persoane singure care se confruntă cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, din județele: Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Gorj, Iași, Neamț, Olt, Suceava, Teleorman și Vrancea.

Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificați în urma anchetelor sociale realizate de către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială.

Aceste ajutoare de urgență se plătesc din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Justiţiei Sociale, potrivit unui comunicat de presă emis de Guvernul României.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate