Poliţiştii locali din Târgu Neamţ, testaţi psihologic

1

În perioada 23-24 noiembrie, polițiștii locali, șeful lor și personalul contractual din cadrul Secției Poliția Locală a orașului Târgu Neamț vor fi testaţi din punct de vedere psihologic şi medical de către instituţii specializate.

 

Examenul este susținut anual pentru reînnoirea avizului dat de specialist.

„Avem nevoie de polițiști locali profesioniști și competenţi în cadrul acestui serviciu, iar aceste testări sunt importante pentru a determina dacă sunt apţi să-şi desfăşoare activitatea cât mai corect, în beneficiul cetăţenilor.

Dacă nu vor trece testul psihologic, se poate ajunge până la destituirea din funcție sau chiar până la desfacerea contractului de muncă”, ne-a precizat primarul Daniel Harpa.

În prezent, Serviciul Poliţia Locală are în componență 20 de persoane (funcţionari publici care ocupă funcţii publice specifice de poliţist local, plus personal contractual).

„Testarea psihologică este specifică și necesară pentru executarea muncii în domeniul ordine publică, circulație rutieră, pază, ordine și valori. Într-adevăr, se face anual, doar că anul acesta va fi o testare mai complexă. Atribuțiile Poliției Locale vor fi mai complexe în viitorul apropiat și trebuie să fim pregătiți din punct de vedere psihologic/emoțional și medical.

Avem puncte fixe, patrule mixte în colaborare cu Poliția Națională sau Jandarmeria, misiuni la primărie, însoțirea reprezentanților Direcției de Asistență Socială atunci când se impune acest lucru, activități stradale, ordine publică ș.a. Întâmpinăm diverse situații și fiecare polițist local trebuie să fie competent pentru a face față cu brio și pentru a finaliza acțiunile așa cum se cuvine”, ne-a spus Florin Tofan- șef Serviciul Poliția Locală a orașului Târgu Neamț.

Pe lângă evaluarea medicală și psihologică, aceștia pot fi testați și profesional, de către  o comisie stabilită prin hotărâre de Consiliu Local.

Andreea Trăsnea

1 Comentariu
  1. Bumbea spune

    Intrucat intra in contact si cu copii, la a n g a j a r e era o b l i g a t o r i u sa depuna si expertiza neuropsihiatrica prevazuta la art 151 L 272/2004 . Deoarece nu au avut.o , 2 politisti locali si 2 angajati DAS , in data de 24 dec 2015 au actionat dupa cum i.a dus capul !!!,un copil care astepta in holul Primariei Tg.Neamt sa se intalneasca cu bunica sa – in loc neutru cf intelegerii telefonice – cei neexpertizati neuropsihiatric , au dus copilul fortat , la Casa de copii , fara nici un document !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate