Bătaia cu apă, o distracție răcoritoare

0

Sâmbătă, 8 august 2015, copii şi tineri de toate vârstele au participat la a doua ediție a evenimentului Bătaia cu apă și au înfruntat temperatura copleșitoare cu… peturi și baloane umplte cu apă.

Asociaţia Puzzle OptimEast a dat startul la distracţie în jurul orei 15.00, în Grădina Publică din Târgu Neamț.. Pentru început, folosindu-se de baloane umplute cu apă, pături şi spaţiul din parc, participanţii au jucat stafeta. Jocul a făcut apel la îndemânare, viteză, lucru în echipă. După finalizarea primului joc, încărcaţi de energie, copiii şi tinerii au participat la a doua activitate, și anume umplerea paharului cu apă situat la distanţă, folosindu-se de apă pe care au putut-o căra în pumn.

Cu toate că mai erau planificate alte joculeţe, cei prezenţi au dat iama în cele aproximativ 150 de sticle cu apă pregătite şi cele peste 30 de baloane umplute cu apă şi s-a început bătaia distractivă.  Entuziasmul celor aproximativ 60-70 de „luptători” a vizibil pentru trecători, făcându-i să egrete că nu au luat și ei parte la distracția răcoritoare.

a

După finalizarea muniţiei pregătite (sticle pregătite de organizatori sau aduse de copii, tineri şi părinţii acestora, pistoale şi alte instrumente ce au putut fi folosite pentru a-i uda pe ceilalţi), majoritatea celor prezenţi s-au aşezat la coadă pentru a-şi umple din nou instrumentele cu apă.

Bătaia propriu-zisă cu apă a ţinut aproape o oră. Participanții s-au udat, s-au uscat, apoi au luat-o de la capăt. La final, tinerii au apreciat activitatea inițiată de Puzzle OptimEast și au afirmat că și-ar dori ca astfel de activităţi să fie organizate mai des.apa8

Pentru că printre valorile asociaţiei se numără şi respectarea naturii, după finalizarea activităţii o mare parte a sticlelor folosite au fost transportate la chioşculeţul de colectare a sticlelor.

E minunat să vezi cum de la un an la altul tinerii din oraş sunt mai deschişi la diverse activităţi. Dacă anul trecut majoritatea participanţilor au fost copii, anul acesta proporţia a fost mult mai echilibrată. Activitatea a fost posibilă cu acordul Primăriei Tg. Neamţ, a voluntarilor Asociaţiei Puzzle OptimEast şi a tuturor celor care au răspuns la invitaţia organizatorilor, spune Viorela Chiper, președintele ong-ului.

Bătaia cu apă este o activitate Delivering Life, iar Puzzle OptimEast este ambasador la Târgu Neamţ de mai bine de un an de zile.

Foto: Viorela Chiper, Malina Rosca, Gabriela Cozma

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate