Biserica din Agapia va fi resfințită de ÎPS Teofan

0

Duminică, 23 mai, va avea loc slujba de resfințire a Bisericii „Sfântul Nicolae” din satul Agapia. Târnosirea și Sfânta Liturghie Arhierească vor fi oficiate de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un impresionant sobor de preoți și diaconi.

Evenimentul religios debutează sâmbătă, 22 mai, cu Privegherea, de la ora 17.00. Duminică, 23 mai, la ora 6:15 începe Slujba Aghiasmei. In jurul orei 7.15 este programată primirea ierarhului, urmată de slujba de sfințire a bisericii și Sfânta Liturghie.

„Cu bucurie vă invităm să participați la târnosirea Bisericii Sf. Nicolae din localitatea Agapia, județul Neamț, ce va avea loc în data de 23 mai.

Slujba de târnosire (sfințire) va fi oficiată de ÎPS Părinte Teofan, Miropolitul Moldovei și Bucovinei înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. (…) Vă așteptăm să participați și la agapa frățească ce se va organiza în casa socială din curtea bisericii, după Sfânta Liturghie.”, transmite preotul paroh Vasile Smău.

Evenimentul religios marchează și încununează toate lucrările de construcție, înfrumusețare și împodobire ale bisericii din Agapia, desfășurate în ultimii zece ani.

Biserica „Sfântul Nicolae” din satul Agapia datează din anul 1915.

Amintim că, atunci când are loc sfințirea unei biserici, toți credincioșii pot intra în sfântul altar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate