#BisonLand/ Fructele de la copii, deliciu pentru zimbrii aflați în libertate [VIDEO]

0

O turmă de zimbri care cutreieră în libertate pădurile nemțene mănâncă cu poftă hrana adusă de copii în cadrul concursului ”Ana are mere… pentru zimbri”.

Noi imagini video au fost făcute publice de Administrația Parcului Natural Vânători Neamț.

Fructele strânse de copii în competiția „Ana are mere… pentru zimbri” ajung și la zimbrii în libertate. Le mulțumim pe această cale!, transmit pe facebook reprezentanții Parcului.

Cea mai recentă filmare cu zimbrii luând masa fost realizată de către Lică Balmoj si Iulian Câlta:


Concursul ”Ana are mere… pentru zimbri” este adresat preșcolarilor, școlarilor și liceenilor. Participanții trebuie să strângă hrană pentru zimbrii aflați în libertate, până la data de 30 noiembrie. Va fi declarată câștigătoare echipa care adună cele mai multe furaje.

Prin acest concurs se încearcă responsabilizarea și implicarea membrilor comunităților locale în programul eliberării zimbrilor în libertate, în mediul lor natural.

În Parcul Natural Vânători Neamț, se derulează cu succes complexul program de eliberare în natură a zimbrului. Amintim că, în urmă cu peste 200 de ani, legendarul mamifer dispăruse din fauna României. Specia a fost reintrodusă de specialiști în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț în urmă cu șase ani.

În prezent, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate. Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate. Microregiunea suprapusă peste parc este denumită Ținutul Zimbrului și a fost inclusă în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”- clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Andreea T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate