La PIPIRIG, Generaţii (re)unite de Centenar [FOTO/ VIDEO]

0

Sâmbătă, 27 octombrie, la Căminul Cultural din centrul comunei Pipirig s-a desfășurat evenimentul ”Pipirig: Generaţii (re)unite de Centenar”.

Într-o ediție specială, mai multe generații de pipirigeni au participat la un eveniment organizat în cinstea lor, de către Primărie și Consiliul Local.

Într-un cadru festiv, au primit felicitări, flori și atenții simbolice părinții copiilor născuți anul acesta, de Centenar, cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, elevii care s-au remarcat prin rezultate deosebite la olimpiade și concursuri. Nu în ultimul rând, a fost momentul potrivit ca mai multe personalități marcante- fii ai satului- să primească titlul de Cetățean de onoare al comunei Pipirig.

Evenimentul dedicat generațiilor (re)unite de Centenar a fost deschis de către Vasile Dorneanu- primarul comunei Pipirig, alături de care s-a aflat viceprimarul Dan Bârgăoanu, secretarul comunei Ana Rîşcanu, administratorul public Vasile Gavriliu și consilierii locali.

„Vă mărturisesc că intenția noastră era ca acest eveniment să aibă loc de Ziua comunei. Din păcate, 2018 nu a fost un an ușor, au fost acele inundații în timpul verii, au fost necazuri la oamenii din comunitatea noastră. Am hotărât așadar ca astăzi (27 octombrie- n.red.), într-o zi frumoasă de toamnă, să ne întâlnim toate generațiile, de la cei micuți, la oamenii maturi, cu experiență. Este o întâlnire a tuturor celor care iubim Pipirigul, care ne-am născut, am crescut aici și gândim și simțim pentru comuna noastră (…)

Sărbătoarea Centenarului înseamnă principii, valori și credință. Suntem obligați să ne respectăm înaintașii și, în același timp, să le cinstim memoria.

Pipirigul nu este o comună oarecare. Este o comună în care avem priveliști pentru ochi și pentru suflet, oameni vrednici, gospodari. O comună la care ținem cu toții. Noi, cei de astăzi, vrem și credem că vom reuși să fim mândri de ceea ce înseamnă Pipirigul pentru fiecare dintre noi (…)”, a spus primarul Vasile Dorneanu în deschiderea evenimentului.

”Pipirig: Generaţii (re)unite de Centenar” a creat un moment de bucurie, într-o zi de sărbătoare creștinească. Comunitatea și-a onorat înaintașii și, în același timp, a admirat tinerele talente locale, copii frumoși care aduc mereu zâmbete și speranță în suflete.

Printre invitații de onoare ai evenimentului s-au numărat preoții de la toate parohiile din comună, care au oficiat o slujbă Te-Deum, pr.Teoctisc Caia împreună cu soția Olguţa Creangă Caia și soprana Olga Caia, mezina familiei, doctorul Gheorghe David, poetul Gheorghe Simon, pictorul Gigel Bîrliba, Marcel Buzea- ginerele scriitorului Dumitru Vacariu și Nicolae Busuioc- fost director al Bibliotecii „Gheorghe Asachi” din Iași.

Pentru o incursiune în lumea festivă a generațiilor (re)unite de Centenar la Pipirig, puteți urmări materialul video de mai jos:

autor- Viorela Gherasim, editor- Andreea T.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate