#BisonLand/ Zimbrii în libertate, își savurează hrana în pădurile Neamțului

0

Recent, o turmă de zimbri în libertate a fost filmată savurând hrana suplimentară asigurată de specialiștii de la Parcul Natural Vânători Neamț, într-o pădure, departe de comunitățile locale din zonă.

Potrivit rangerului Lică Balmoj, fundalul sonor este asigurat de un pui de zimbru. Femelele și puii trăiesc în turme, în timp ce masculii sunt solitari.

Sursa video: Lică Balmoj, Parcul Natural Vânători Neamț

În Parcul Natural Vânători Neamț, se derulează cu succes complexul program de eliberare în natură a zimbrului. Amintim că, în urmă cu peste 200 de ani, legendarul mamifer dispăruse din fauna României. Specia a fost reintrodusă de specialiști în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț în urmă cu șase ani.

În prezent, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate. Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate. Microregiunea suprapusă peste parc este denumită Ținutul Zimbrului și a fost inclusă în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”- clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate