Doi pipirigeni, reținuți pentru braconaj cinegetic și uz de armă letală fără drept

0

Poliţiştii au identificat două persoane bănuite de comiterea unei infracţiuni de braconaj cinegetic şi a unei infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.

La data de 26 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Neamţ au identificat şi reţinut doi bărbaţi de 35, respectiv 67 de ani, ambii din Pipirig, sub aspectul comiterii infracţiunilor de  braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept.

În fapt, la data de 08.08.2017, poliţiştii au fost sesizaţi de către un paznic de vânătoare despre faptul că în Parcul Natural Vânători Neamţ a identificat o piele de animal sălbatic, fapt ce a conturat ipoteza săvârșirii infracţiunii de braconaj. În urma cercetării la faţa locului, poliţiştii au constatat că aceasta provine de la o cervidă de talie mică (căprior), în cauză fiind demarată o anchetă în vederea identificării autorilor şi tragerea la răspundere a acestora.

Specialiştii Serviciului Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase, în urma activităţilor specifice desfăşurate au identificat unul din cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptelor. La domiciliul acestuia poliţiştii au fost conduşi de câinele de urmă din dotarea I.P.J. Neamţ.

În cadrul anchetei, poliţiştii au colaborat cu experţii Institutului Naţional de Criminalistică, care în urma unei expertize biocriminalistice au concluzionat că profilul genetic al microurmelor expertizate aparţine celor doi bărbaţi.

La data de 26 noiembrie a.c., având în vedere concluziile acestei expertizei, coroborate cu datele ce derivă din investigaţiile poliţiştilor, faţă de cei doi bărbaţi s-a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamţ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate