„Bullying de la cauză la efect”, un nou proiect al AICDL Neamț

0

Comunicat de presă

Vă facem cunoscut faptul că în urma analizei proiectului „Bullying de la cauză la efect” depus la Consiliul Județean Neamț în luna aprilie 2022, am fost declarați eligibili și admiși spre finanțare.

Scopul acestui proiect este de a evalua dimensiunile fenomenului de bullying în instituțiile școlare preuniversitare din orașul Târgu Neamț.

Studiul pornește de la nevoia de informaţii, de tip calitativ şi cantitativ, cu privire la fenomenul bullying-ului, în vederea unei mai bune înțelegeri a motivaţiilor care stau la baza acestor comportamente şi a dimensiunii acestui fenomen în contextul social din orașul Târgu Neamț.

Aceasta este prima etapa dintr-un proiect mult mai complex ce urmează a fi implementat ulterior și care va viza combaterea unui fenomen periculos atât fizic cât și psihic întâlnit tot mai des în rândul copiilor și adolescenților.

Astfel, principalele obiective ale cercetării sunt:

  • Descrierea modului în care copiii percep bullying-ul, a atitudinilor şi comportamentelor lor.
  • Măsurarea incidenţei cazurilor de bullying la nivelul şcolii.
  • Percepțiile și atitudinile cadrelor didactice privind fenomenul bullying.
  • Percepțiile și atitudinile părinților privind fenomenul bullying.
  • Identificarea situaţiilor de bullying.
  • Identificarea cauzelor generatoare de bullying.

Metoda de cercetare va fi ancheta bazată pe chestionare autoadministrate de către elevi, cadre didactice și părinți. Suplimentar, se vor solicita instituțiilor colaboratoare date privind activitățile specifice în prevenirea și combaterea bullying-ului în școli.
Ulterior administrării chestionarelor și centralizării datelor, A.I.C.D.L. va elabora un raport cu privire la dimensiunile fenomenului de bullying în instituțiile școlare preuniversitare din orașul Targu Neamț.

Datele raportului vor fi prezentate în cadrul unei întâlniri la care vor participa reprezentanții școlilor, a autorităților publice locale, serviciilor de asistență socială, poliție, elevi și părinți. În cadrul acestei întâniri se va contura și formarea unui grup de lucru care va propune și elabora intrumente de prevenire și limitare a bullying-ului în școli.
Reamintim faptul că Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț a fost înființată în anul 2020, este o organizație umanitară, neguvernamentală, apolitică și non-profit iar scopul ei este de a schimba pozitiv societatea, devenind o punte de legătură între cei care doresc să ajute și cei care au nevoie de ajutor. Activitatea AICDL se bazează exclusiv pe voluntariat, având sloganul „Ajută-ne să-i ajutăm”.
Suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări sau informații suplimentare.

Vă mulțumim,
Cu respect,
Ioana Urzică
Contact:0749.229.759
[email protected]
[email protected]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate