Câinii vagabonzi, „deportați” la Târgu Neamț. Apel către cetățenii orașului:

3

Câinii vagabonzi de pe străzile orașului sunt tot timpul un subiect de polemică între „iubitorii” de animale și cei „fără suflet”, care cer eradicarea lor.

sursa foto: facebook
sursa foto: facebook

Unii le dau de mâncare și îi protejează când vin hingherii, alții își manifestă revolta, în special in mediul online. Conducerea orașului le dă dreptate celor cărora nu li se pare normal să evite anumite zone de teamă că vor fi mușcați de unul dintre cei 6, 7,,…, 10 câini care umblă în haită. Problema mai mare cu care se confruntă autoritățile locale este legată de faptul că numărul lor nu scade nici după ce unele patrupede sunt strânse de pe stradă și duse în adăpostul de câini. Se pare că în zonele periferice ale orașului vin periodic dubițe pline cu câini vagabonzi adunați de prin alte localități, pe care îi „deportează” la Târgu Neamț, apoi dispar fără urmă.

Șoferii dubelor cu pricina fie scot numerele de înmatriculare, fie acestea sunt foarte murdare și imposibil de citit, fie au noroc și nu îi observă nimeni când dau drumul câinilor. Sau, dacă îi observă, nu iau nicio atitudine. La Primăria orașului au ajuns mai multe sesizări, însă nicio astfel de dubă care aduce maidanezi la Târg nu a putut fi depistată la timp, din lipsa informațiilor concrete.

„Am tot avut acțiuni, în ultimele săptămâni s-a strâns un număr impresionant de câini. Problema e că… nu știm de unde vin! Monitorizăm zonele de intrare în oraș, dar cei care practică lucrul acesta periodic deja știu unde sunt amplasate camerele de supraveghere, așa că aleg alte locații: le dau drumul în zona gunoaielor, în zona Oborului, unde vrem să instalăm camera video în perioada următoare sau în alte locuri periferice. Am primit o sesizare, un cetățean ne-a spus că a văzut cum săreau câinii dintr-o dubă, dar nu a reținut numărul de înmatriculare și nu am avut cum să o găsim”, ne-a spus viceprimarul Vasile Apopei.

caini vagabonzi tirgu neamt7Pentru a pune capăt acestui fenomen, administrația publică locală are nevoie de sprijinul cetățenilor. În cazul în care cineva vede o astfel de dubă suspectă, care eliberează maidanezi, trebuie să rețină numărul de înmatriculare sau alte aspecte semnificative și să sesiseze Primăria în secunda doi. Dacă nu din simț civic, măcar pentru siguranța lor și a copiilor care riscă să fie mușcați în fața blocului de un câine vagabond flămând.

„Fac un apel către toți cetățenii orașului ca în situația în care observă mașini care eliberează câini comunitari în Târgu Neamț să noteze numărul de înmatriculare, eventual să facă fotografii și să le transmită către Poliția Locală sau Primăria orașului Târgu Neamț.

Acest fenomen a devenit o practică în zona noastră: strângem câinii de pe străzi și în urma lor sunt aduși alții! Fără sprijinul cetățenilor, nu vom reuși să scăpăm de această problemă.

În speranța că vom găsi înțelegere la dumneavostră, vă mulțumesc anticipat pentru sprijin!”, a transmis primarul Daniel Harpa.

Andreea Trăsnea

3 Comentarii
  1. Marius spune

    Un oras plin de potai si tigani.. Bravo autoritatilor pentru aceste realizari importante!

  2. Alta data spune

    Si..in afara faptului ca ii ,,strangeti” din oras… ce se mai facE? .. ca de strans am observat ca toata lumea strange.. depinde de metode.. Oricum..daca oamenii ar fi stransi cum se pare ca sunt cainii stransi…poate s-ar gasi o solutie pentru ambele probleme !!

  3. AR spune

    chestia asta cu adusu cainilor din alte parti nu sta in picioare.SE SPUNE DE 10 ANI CA SUNT CARATI DIN ALTE LOCALITATI DAR NIMENI NU RETINE NNICI NUN NUMAR DE INMATRICULARE.PROBLEMA ESTE CA ACEASTA ACTIUNE DACA NU ESTE FACUTA PE AREALE MARI GEOGRAFICE SA-I ADUNE PE TOTI DEODATA ,FACE CA SA NU FIE EFICIENTA ACTIUNEA.Daca mergeti la tigani PESTE TOT si numarati cainii vagabonzi o s a vedeti ca acolo este o sursa nesfarsita de catei vagabonzi.NU ADUCE NIMENI NICI UN CAINE..SUNT CAINII NOSTRI DE ZONA ORASULUI SI AI COMUNELOR NEADUNATI IN TOTALITATE.SE ADUNA MAXIM 20% ..RESTU …APAR DUPA…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate