Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Când claxonezi ca să agăți ceva, dar te agăță o amendă


”Eram la semafor si am claxonat o fata care traversa. Las si eu intrebarile astea aici, poate ma lamuriti voi:
1.De ce am primit amenda aceasta penibila?
2.ce lege incalc eu ca imi place o fata?
3.cum va dati seama cine claxoneaza ca erau mai multe mașini?
Stiu ca nu o sa raspundeti ca nu aveti ce si oricum nu intelegeti. Lasati ba oamenii sa-si faca treaba”.

Răspuns MAI:
„În speranța că nu vă regăsiți în această situație:
– Te claxonez când ajung în fața blocului.
– Vii cu mașina?
– Nu, doar cu claxonul…
… vă răspundem așa.
Deci:
1. Ați fost amendat pentru că ați claxonat, nefiind într-o situație de evitare a unui pericol imediat. Mai e penibilă amenda?
2. Că vă place o fată, nu încălcați nicio lege și este numai problema dumneavoastră. Pe noi nu ne interesează, pe ea nici atât… și dacă nu interesează pe nimeni, de ce claxonați? Doar ca să vedem cum arată un bărbat refuzat?
3. Când cineva claxonează din același motiv ca al dumneavoastră, ne dăm seama după mai multe indicii. Unul ar fi jantele strâmbe. Pe viitor, vă sfătuim să fiți atent la gropi… chiar și atunci când mergeți pe jos!

Vă reamintim că mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanță de cel puțin 25 de metri față de cei cărora li se adresează, pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului și fără să îi determine pe aceștia la manevre ce pot pune în pericol siguranța circulației.
Vă recomandăm să folosiți claxonul doar pentru evitarea unui pericol imediat.
Nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă).”

sursa: MAI
2 comentarii la “Când claxonezi ca să agăți ceva, dar te agăță o amendă

  1. Vasile

    Dacă ar învăța și autoritățile să sancționeze ce contează… Și să nu-și facă un scop in viață din a da amenzi aiurea… Poate am evolua ca și societate. Putea foarte bine să dea un avertisment și să îi explice cetățeanului că poate e inoportuna claxonarea așa la vederea unei domnișoare deoarece poate deranja acustic alți participanți la trafic. Totul se bazează doar pe sancționare… Nu pe prevenție.

    Raspunde
  2. Geo

    O prostie,si inca una foarte interpretabila din punctul meu de vedere.Un mod de a interpreta este cel al agentilor de politie ,asa cum s-a expus mai sus,motiv pentru care este sanctionat cu contraventie.Dar eu ca om o pot interpreta in modul meu : am claxonat pentru ca in momentul respectiv mi s-a parut ca intrevad o situatie care poate deveni periculoasa asa ca prima masura pe care am luat-o a fost sa claxonez(mai reduc viteza etc).In astfel de situatii,este cuvantul agentului impotriva cuvantului persoanei.Si cum de obicei melitienii au dreptate….iti da o amenda mica,sa zicem vro 150 lei,pe care nu se merita sa o contesti in instanta,desi sunt sanse de a se anula.Dar asta inseamna timp pierdut,nervi si frustrari.Din pacate cu astea traim zi de zi,cu agenti de politie tineri care dau pe dinafara de exces de zel.Eu nu zic ca nu isi fac datoria,dar in ultima vreme la domnii militieni a disparut preventia,si stau doar la dat amenzi….my 50 cents…

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *