Se prinde cineva să prindă câinii fără stăpân din Târg?!

2

La Târgu Neamț, nu se găsește nimeni care să se ocupe de câinii fără stăpân. Autoritățile au mărit până și sumele pe care sunt dispuse să le ofere pentru serviciile prestate, numai să vină un operator de servicii autorizat care să gestioneze această problemă.

La ora actuală, serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân în oraş este nefuncţional. Asta, după ce a expirat contractul nr. 16/18090/10.12.2014 cu S.C. Centrul de Întreţinere Urbană (CIU)- societate subordonată primăriei. De altfel, lupta lor cu câinii maidanezi a fost întreruptă și de asociațiile formate din iubitori de animale. Mai concret, ca urmare a Sentinţei civile nr. 1344/2018 a Judecătoriei Târgu Neamţ, dosar nr. 3848/321/2018, activitatea de eutanasiere a fost suspendată. Și ce poți face în condițiile legii cu maidanezii prinși, dacă nimeni nu îi revendică în termenul stabilit și nici să îi eutanasiezi nu te lasă instanța locală?!…

Recent, Primăria a scos la licitație acest serviciu, dar nimeni nu s-a înscris.

Acum, a fost deschisă o nouă licitație publică, pentru delegarea gestiunii prin concesiune a Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din oraşul Târgu Neamţ, către un operator de servicii autorizat.

„Ţinând cont de faptul că au apărut o serie de modificări și completări legislative aplicabile activității de ecarisaj, pentru a se evita o situație de contradictorialitate generată de existența modificărilor legislative, se impune a se aproba prin hotărâre de Consiliul Local delegarea gestiunii serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din oraşul Târgu Neamţ prin concesionare”, se arată în expunerea de motive la proiectul aprobat de legislativ în data de 10 mai.

Durata propusă pentru contractul de concesionare a serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân în oraşul Târgu Neamţ este de 5 ani cu posibilitatea de prelungire.

Cheltuielile de funcţionare şi exploatare a Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân din oraşul Târgu Neamţ, reprezentând cheltuieli de personal, cu întreţinerea şi funcţionarea adăpostului public pentru maidanezii din oraşul Târgu Neamţ, cheltuieli privind activitatea de capturare şi transport a câinilor, deparazitarea, vaccinarea, sterilizarea, eutanasierea, identificarea şi înregistrarea tuturor maidanezilor din oraş, ar urma să fie asigurate de către operatorul serviciului din decontarea serviciilor prestate, donații sau alte surse legal constituite.

Probleme generate de prezenţa acestor câini ai nimănui pe domeniul public şi privat al oraşului Târgu Neamţ sunt cunoscute și deseori dezbătute în spațiul virtual, îndeosebi.

Una din cauzele prezenței câinilor fără stăpân pe străzile oraşului Târgu Neamţ o reprezintă abandonul. Prin urmare, se impun măsuri urgente pentru prevenirea acestui fenomen.

Andreea Trăsnea

2 Comentarii
  1. Stefan G. spune

    Orasul Tg. Neamt (statiune turistica) este groaznic din cauza cainilor vagabonzi si a rromilor cersetori. Pe nicio strada din oras nu-ti poti plimba copiii pentru ca dai ori de unii ori de altii ori de rromi insotiti de cainii lor si dupa ei o haita de caini vagabonzi, latrand. De parcuri nici nu mai pomenesc. Din pacate nu am vazut prea des patrule de jandarmi si/sau politie locala.

  2. brustureanu spune

    politia locala face circulatie , de cersetori nici ca stiu ca stau pe la piata si in fata la unirea , dau peste oameni , stau pe langa bancomate ,ce sa zic ..urat, urat de tot , incep sa vina deacum turisti si cand vor vedea asa ceva a doua oara nu ne vor calca pragul .despre caini ce sa mai zic , asta pune capac la toate !!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate