Capăt de pod rupt de ape la Vânători

1

   10370718_752745808080695_2128470652_n             Capătul podului de la Vânători este rupt și surpat de ape de câteva săptămâni și nimeni nu s-a grăbit să-l repare. În ziua de 21 mai, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, o persoană din comuna Vânători a postat pe pagina de Facebook a comunei câteva poze sugestive despre avariile provocate de intemperiile naturii. În imagini, se vede cum o bucată bună din marginea drumului, chiar de la capătul unui pod s-a surpat și în loc a apărut o groapă suficient de mare încât să poată cădea și o mașină, ca să nu mai vorbim despre un adult neatent sau un copil. După ce pozele au fost descoperite, la trei zile, adică sâmbătă, pe 24 mai, am sunat la Primăria Vânători cu intenția de a afla când va începe lucrarea de reabilitare a zonei afectate. Însă, în loc de răspuns am descoperit că doamna primar Maria Petrariu, habar nu avea că pe raza comunei, în dreptul râului Neamțu există probleme cu zona pietonală. Surprinsă de informație, imediat, însoțită de câțiva angajați ai primăriei, s-a deplasat la fața locului și a luat primele măsuri de protecție pentru evitarea unor incidente neplăcute. Un prim pas logic, a fost făcut, dar primărița a declarat că porțiunea de drum se află în administrarea Direcției de Drumuri și Poduri Iași, ceea ce înseamnă că cei de la drumuri naționale trebuie să efectueze reparația pe banii companiei. De asemenea, doamna primar a mai spus că a înștiințat și administratorul drumului pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.

          Acum, la peste două săptămâni de la sesizare, capătul podului de la Vânători arată exact la fel. Groapa îngrădită doar cu niște balize reflectorizante reprezintă în continuare un pericol public care, pe deasupra poate afecta și stuctura podului în cazul în care revin ploile și Ozana se umflă din nou din mal în mal. Și pentru că timpul tace și trece iar responsabilii nici că își fac apariția prin zonă, am încercat să luăm legătura cu persoana abilitată din cadrul Direcției de Drumuri și Poduri. După câteva telefoane date în județ, am fost redirecționată la Iași, unde un domn amabil, dar mi-a spus sec că nu poate oferi informații presei până nu primește aprobare. Așadar, în urma unei solicitări trimise prin poșta electronică, am să primesc un răspuns în termenul legal de 30 de zile.

       De acum ce să facem? Așteptăm cuminți răspunsul, asta dacă nu cumva până expiră termenul solicitării se produce minunea și marginea drumului va fi refăcută. Din câte știți voi, din cunoștințele voastre, în ce altă țară europeană se mai întîmplă așa ceva? De exemplu, în Italia, în Germania sau chiar în Ungaria natura nu se dezlănțuie? Nu produce pagube? Diferența e că în acele țari reparațiile se fac peste noapte, iar la noi peste ani.

Gherasim Viorela

1 Comentariu
  1. Lavinia spune

    si in italia e la fel ca in Romania

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate