Capsula timpului

0

Ce mesaje importante ale prezentului trebuie introduse într-o capsulă pentru a fi utile peste generații?

Am putea include fragmente importante din sistemul de operare al societății: detalii despre comportamente sociale, artă, religie, obiceiuri, capacități specifice și conflicte. Am mai adăuga cu siguranță clișee reale: imagini cu paiațele politice ale momentului. Acești indivizi poartă responsabilitatea emigrării masive a românilor meritând a fi supuși oprobriului și peste generații. Elementele importante pentru a fi analizate în viitor constau în aspecte legate de stabilitatea și fragilitatea socială, stabilitatea politică și riscurile sociale convergente. Totuși sintetizând ce date merită examinate în detaliu ne putem opri la gradul de stratificare și mobilitatea socială, nivelul de educație și riscurile generate de mediul politic.

Tabloul prezentului include informații despre sisteme și varietatea dimensiunilor care le compun. Descrierea particularităților economice este utilă evaluărilor comparative. Un loc special trebuie rezervat abuzului de putere pentru câștiguri. Despre actele de mare corupție care distorsionează funcționarea statului și alterează binele public, varietatea manipulării politice și în cele din urmă abuzul funcționarilor în relația cu cetățenii, trebuie menționat cu certitudine.

Momentan corupția națională se pare că a fost ascunsă elegant din făraș sub covorul din sufragerie, în acest fel unii lideri ai momentului pot zâmbi triumfător spre occident.

 Apartenența României la NATO și Uniunea Europeană reprezintă stâlpul democrației și

garanția libertății. Configurațiile naționale de suprafață pot fi ușor schimbate ca percepție sau

formă. Comunitatea evoluează, vizibilitatea transformărilor conturându-se în decenii.

Modificările pot fi organice sau influențate de un imperialism cultural sincronizat cu dezvoltarea economică.

Adevăratele valori, credințe și atitudini se transmit doar prin tradiții. O radiografie a momentului cu certitudine ne-ar influența benefic urmașii.

Virtuțile au unit peste secole, iar tradițiile transmise au ajutat la scrierea istoriei de succes.

Istoria reală poate colora viziunea asupra lumii rafinând generații!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate